Toki Başkanı Ergün Turan TRT Haber kanalında Haber Odasının konuğu oldu!!!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, konuğu olduğu TRT
 Haber odası canlı yayında Nevşehir'de ki kentsel dönüşümle keşfedilen yeraltı şehrini anlattı.

TOKİ Başkanı Turan Nevşehir'de yeni bir destinasyon oluştuğunu söyledi. Turan açıklamasında; Nevşehir'de ki kentsel dönüşümden bahsederek, bura için 90 milyon harcadıklarını söyledi. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Nevşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için Belediye Başkanı Hasan Ünver'e teşekkür etti.

İşte TOKİ Başkanı Ergün Turan 'ın o açıklamaları;

Biz, Nevşehir'de bir kentsel dönüşüm yaptık... Nevşehir kalesinin etrafında Nevşehirin hemen merkezinde bir kentsel dönüşüm yaptık. Amaç şuydu; Buraları yıkacaz ve yeni konutlar yapacaz. Yıkınca binaları altından çok önemli bir yer altı şehri çıktı.

Bu müthiş birşey... Nevşehir Belediye Başkanımız bu işle ilgilendiler.Tam Nevşehir merkezde biz gitmeden önce bizim ilgimizden hemen önce yurtdışından japonlar kameralarıya fransızlar kameralarıyla geldiler... Buradaki turizm tarihini değiştirecek hatta, belediye başkanının söylediği şuan da koruma kurulları belediyemiz çalışıyor.
Şimdi biz bu kentsel dönüşümün başlangıcında biz orayı yıkıp tekrar binalar yapacaktık böyle bişey bilmiyorduk .90 küsür trilyonda 90 milyon TL de para harcadık ve biz şuanda o alanı bıraktık. Türkiye önemli bir desitasyon merkezi kazandı altını çizerek söylüyorum alan şimdi ortaya çıkmaya başladı, bizde şuna seviniyoruz toplu konut idaresi hep beton binalar yapmıyor işte bazen tarihi bir güzellik ortaya çıktı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, konuğu olduğu TRT
 Haber odasındaki proğramın tamamını aşağıdaki videoadan izleyebilirsiniz...