İl Genel Meclis Başkanı Zir. Müh. Süleyman ÖZGÜN ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş BENLİ, İl Özel İdaresi tarafından İdare bütçe imkanları kullanılarak Acıgöl İlçesi Topaç ve Ağıllı köylerine yapılan hayvan içme suyu göletini  ve göletin bulunduğu mevkii de her iki köy muhtarı ile incelemelerde bulunarak bilgi aldılar.
 
Acıgöl İlçesi Topaç köyü Ertaş mevkii ve Ağıllı köylerine, İl Özel İdaresi tarafından  gerek köyde bulunan yaylım hayvanlarının gerekse doğadaki hayvanların faydalanması amacıyla doğal tabiatı bozmamak kaydıyla yapay hayvan içme suyu göleti yapılmıştır.
 
Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan göletin, bölgedeki yaylım hayvanlarının su ihtiyaçlarını karşılamak için herhangi bir pınar veya kaynak suyu olmaması sebebiyle yapımı  uygun görülmüştür. Göletin su ihtiyacı tamamen doğal olarak kar sularının erimesi ve yağmur sularının birikmesi sonucu elde edilecektir.
 
İl Özel İdaresi olarak diğer köylerimizde de ihtiyaç olduğu teknik elemanlarımızca tespit edilmesi veya köy halkının talep etmesi halinde hayvan içme suyu göleti yapım çalışmalarımız devam edecektir.
 
İl Özel İdare; ''153 adet köyümüze yol, su, kanalizasyon ,imar gibi  her türlü hizmetin götürülmesinde yardımlarını ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Nevşehir Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ ve Nevşehir Milletvekillerimiz Ecz.Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Av. Sayın Murat GÖKTÜRK, Av. Sayın Ebubekir GİZLİGİDER’e  teşekkür ederiz.''dediler.