Demokrasinin temel direkleri arasında yer alan basının, görevini gereğince yerine getirebilmesi, öncelikle çalışanlarına bağlıdır. Bu nedenle sürdürülebilir bir demokratik düzen için, basın çalışanlarının her türlü hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması şarttır.

Gazetecilere yönelik baskı, şiddet ve saldırıların yoğun olduğu,  dönemlerde gerçek bir demokrasiden bahsetmemiz mümkün değildir. Demokrasimizin gelişmesi için; basının idari ve mali yönden gelişmesi şarttır.

Her şeye rağmen, çok zor şartlar altında da olsa görevini yerine getirecek ve gerçekleri birer birer gözler önüne serecek basının olması ülkemiz ve insanlık adına önemlidir. Sadece görevlerini ilkeli, dürüst, gazetecilik ilke ve prensiplerine göre yaptıklarından dolayı tutuklanan, baskı altına alınan, işlerinden atılan gazeteciler için; adalet er ya da geç tecelli edecek; hak yerini bulacaktır.

Görevlerinin gereğini yapan gazetecilerin tutuklanmadığı ve haksız yere cezalandırılmadığı bir Türkiye ve bir dünya temenni ediyorum.

Görevlerini çok zor şartlar altında yerine getiren bütün gazetecilerimizi bir kez daha kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyor, başta İlhan Egemen Darendelioğlu ve İsmail Güneş olmak üzere tüm hakkın rahmetine kavuşmuş gazetecilerimize Allah’tan rahmet dilerim.

 

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED)

 Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın