MİT TIR'larının durdurulması ihanetiyle ilgili devam eden soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan çok önemli tespitlere ulaştı. İhanet emrini Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ne bağlı hareket eden tamamı halen kamu görevinden bulunan 15 imamın verdiği tespit edildi. İşte şok ayrıntılar:

NEVŞEHİR'DE PLANLADILAR


Tamamı kamu görevlisi olan sivil imamların FETÖ/PDY adına TIR'ların durdurulması sürecini yönettikleri iddia ediliyor. İmamlar ile TIR'ların durdurulmasında başrol oynayan 2 rütbeli askerin, olaydan yaklaşık 3.5 ay önce Nevşehir Kozaklı'daki lüks bir otelde bir araya geldikleri belirlendi. 2 gün boyunca aynı otelde kalan imamlar ve jandarma görevlilerinin telefon irtibatları tespit edildi. Oteldeki toplantıda, TIR'ların durdurulması olayının planlandığı öğrenildi.


PLANI 2 GÜNDE YAPTILAR 
Halen MİT TIR'ları davasında yargılanan ve o gün TIR'ları durduran üstteğmenler O.Ş. ve G.B. olaydan 3,5 ay önce Nevşehir Kozaklı'da bulunan lüks bir otelde 15 imamla buluştu. 2 gün boyunca aynı otelde kalan imamlar ve jandarma görevlilerinin telefon irtibatları tespit edildi. Oteldeki toplantıda, TIR'ların durdurulması olayının planlandığı öğrenildi.
TIR'LAR DURUNCA İRTİBAT KESİLDİ 
Şüphelilerin TIR'ların durdurulması sürecinde patates hat olarak tabir edilen başka kişilerin üzerine kayıtlı telefon numaralarıyla irtibatlandıkları, olayın yaşandığı 19 Ocak 2014 günü itibarıyla bütün iletişimi kopardıkları, hatları ise ortadan kaybettikleri anlaşıldı.
YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI 
FETÖ adına TIR'larının durdurulması ihanetini organize ettikleri, TIR'ları durduran askerlere talimat verdikleri iddia edilen paralel yapının 15 sivil imamı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tamamı kamu görevlisi olan sivil imamların FETÖ adına TIR'ların durdurulması sürecini yönettikleri iddia ediliyor. Tamamı kamu kumu çalışanı olan sivil imamlar için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan gözaltı çalışmasında hiçbiri adresinde bulunamadı. Tamamı hakkında nöbetçi mahkemece yakalama kararı çıkarıldı. İncelemede 15 imamdan 3'ünün yurtdışına kaçtığı tespit edildi.
TAMAMI KAMU ÇALIŞANI
Hakkında gözaltı kararı verilen FETÖ imamlarının profilleri ise dikkat çekiyor. Öğretmenden doktora, SGK çalışanından üniversite hocasına kadar birçok meslek gurubundan kamu çalışanı olan imamların paralel yapı içerisinde de söz sahibi kişiler oldukları belirtiliyor. Paralel imamların görev yaptıkları iller arasında Adana, Hatay, Ankara ve Mersin de bulunuyor.
TALİMAT ÖĞRETMENDEN
MİT TIR'larını durdurulduğu dönemde Adana Bölge Jandarma Komutanı olan Hamza Celepoğlu'nun FETÖ imamları öğretmen H. A.E ile Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yardımcı doçent olan M.C. ile irtibatlı olduğu belirlendi. İhanet talimatını ise Celepoğlu'na öğretmen H.A.E.'nin verdiği ortaya çıktı. 


AKŞAM
.