Ülkemizin en önemli termal sağlık merkezlerinden biri olan Kozaklıda 7 bin 500 nüfusa karşın kaplıcalarında bulunan termal tesislerdeki yatak kapasitesinin devre mülk sistemlerinin devreye girmesi ile birlikte 10 bin yatak kapasitesine ulaşacağı belirtildi. Termal tesislerdeki doluluk oranının da iyi olduğu açıklandı.
Romatizmal hastalıkların yanı sıra cilt ve kadın hastalıkları gibi toplam 21 değişik hastalıkların tedavisinde etkin olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki termal konaklama tesislerinde özellikle hafta sonlarında otellerin tam doluluk seviyesini yakaladığı belirtildi.
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Türkiye'nin en önemli kaplıca tedavi merkezlerinden biri haline gelen Kozaklı ilçesinde özellikle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin de etkisiyle şu anda 7 bin 500 civarında yakın yatak kapasitesine sahip otellerin yeterli doluluk oranlarında hizmet verdiğini söyledi.
98 derecedeki sıcaklıkla yeryüzüne çıkan şifalı kaplıca sularından yararlanmak isteyenlerin Kozaklıyı tercih ettiğini kaydeden Başkan Güven, hizmete girecek yeni tesislerle yatak kapasitelerinin 10 bine ulaşacağını, her geçen gün tanınan ilçelerinin bu kapasiteyi de rahatlıkla kaldıracağını söyledi.