Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin bu yıl ki turizm hedefinin yüzde 8 büyümeyle 43 milyon turist olduğunu söyledi.

Yunanistan'dan gelen heyetle Kapadokya bölgesini gezen Ulusoy, burada gazetecilerin turizmle ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin komşu ülkelerindeki karışıklığa karşın Türk turizminin her geçen yıl büyüdüğünü ve turizm gelirlerinin arttığına vurgu yapan Ulusoy, "Mısır, Irak, Suriye gibi ülkelerdeki gelişmeler Türk turizmini olumsuz yönde etkilemedi. Türkiye körfez krizinde 10 milyon turist ağırlarken, Irak'taki olayların 10 yıldır sürmesine karşın turist sayısı sürekli artış gösterdi" dedi.

Ulusoy, turizm sektöründe yüzde 8 büyümeyi yakalayacaklarına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Orta Doğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Türkiye turizm hedefini tutturacak. 2014 yılı için yaklaşık 43 milyon turist hedefliyoruz ve bu hedefimizi tutturacağız. Dünya turizmi yüzde 3 ile 4 arasında büyüme gösterirken, Türkiye her zaman çift rakamlara koşuyor. Bu sene yaklaşık yüzde 8 büyürüz. Yani 42 ila 43 milyon arasında bir rakam ile 36 milyar dolarlık gelir hedefini yakalarız. Ancak bizim hizmet kalitesini aynı seviyede tutup fiyatları aşağılara çekmememiz ve hak ettiğimiz paraları almamız lazım."

"Ülke olarak krizleri aşma işini biliyoruz"

Körfez krizinin yaşandığı dönemde Türkiye'nin 10 milyon turist ağırladığını anımsatan Ulusoy, "Bu rakamlar az olmasına rağmen şimdi 43 milyona koşuyoruz ve rakamlar bizi üzmüyor ancak komşularımız için üzülüyoruz. Komşumuzda bir yangın olduğu zaman külleri bizi rahatsız eder. Onlara gidemeyen turistlerin bize gelmesi yönünde bir beklentimiz yok. Komşumuzdaki rahatsızlık bizi mutlu etmez" diye konuştu.

Orta Doğu'daki karışıklıkların bitmesini istediklerini dile getiren Ulusoy, "Çünkü Mısır'da, Suriye de dost ülke. İnanıyorum ki oralarda halkın iradesi gerçekleşir ve rahata ererler. Irak'taki çatışmalar neredeyse 10 yıldır devam ediyor. Türkiye bunları aştı. Türkiye artık kriz doktoru oldu. Ülke olarak krizleri aşma işini biliyoruz" diye konuştu.