Türk Diyanet Vakıf-Sen’den Strateji Belirleme Toplantısı

NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen Motivasyon ve Strateji Belirleme Toplantısı Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde düzenlendi.

09 – 12 Mart 2014 Tarihleri arasında Kozaklı ilçesinde bir termal otelde düzenlenen toplantıya Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi’nin yanı sıra 600 dolayında sendika üyesi ve yöneticileri katıldı.

Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantının ilk gününde konuşan Türk Diyanet Vakıf-sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, hak arama mücadelesi yapılan her işte inanç, gayret, samimiyet, cesaret ve ahlak esaslarının ilke edinilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hayal Kırıklığı yaşayan toplumlarda çözülmenin başladığı ilk yerin ahlak olduğuna değinen Türk Diyanet Vakıf-sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, “Hedef kitlesi insan olan bir faaliyet yürütüyoruz. Her sorumlu insan ve yöneticinin amacı ve hedefi hep birlikte yaptığımız mücadelenin başarıya ulaşmasıdır. Her mücadele; başarıyı takdir etmez başarısızlığı sorgulayıp tedbir alınmazsa sıradanlaşır. Hizmet alanımızdaki kurumlardan; diyanet işleri başkanlığımız milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek önemli bir hizmet sunan güzide bir kurumdur. Başkanlığımızdan misyon ve vizyonunda belirlenen temel hedefler doğrultusunda kutlu doğum haftalarında kutlama temaları olarak belirlenen Merhamet, Paylaşım, Kardeşlik ve İnsanlık onuru değerlerinin yaşandığı ve paylaşıldığı, çalışanlarına sevgi ve saygının esirgenmediği, beklenti ve taleplerinin hak ve adalet ölçüleri içerisinde aracısız karşılandığı, kurum dışından istisnalar dışında ithal yönetici getirilmemesi, siyaset ve siyasetçilerin etkisi dışında kalarak hayırlı, başarılı ve etkin hizmet vermesi en büyük beklentimizdir. Ancak, diyanetin bugünlere ulaşmasında emeği ve teri olan insanların dışlanarak, kurumu ve personeli tanımayan ithal yönetici getirilmesi Diyanetin Vizyonuna da uygun düşmemiştir. Diyanet çalışanları arasındaki alaylı-akademisyen, din hizmetinde dini eğitim diğer eğitim diploma, merkez-taşra, çalışanlar arasındaki uçurumlu maaş ve özlük hakları ayırımları, Kurum içinde tartışmadan, geçici veya kişilere özel mevzuat değişiklikleri, kurumdaki mensubiyet şuuru ve dayanışmasına büyük zararlar vermektedir. Her ne kadar siyaset üstü kalınması gerektiği vurgulansa da bugüne kadar ve bugün de siyasetin gölgesi başkanlık üzerinden hiç eksik olmamıştır. Tayin ve atamalarda liyakat esas alınması gerekirken, siyasi ve dini alt kimlikler referans olarak alınmaktadır” dedi.

Türk Diyanet Vakfı-Sen Genel Merkezinin düzenlediği motivasyon ve strateji toplantısına katılan din görevlileri Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini de gezip görme fırsatı elde etti.