Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesinin Dinler Otelde yapılan Eğitim ve İstişare toplantısına katılarak Türk Eğitim Sen Genel merkezinin Eğitim çalışanlarının, öğretmen, memur, Hizmetli, sözleşmeli öğretmen, personel, Üniversite idari ve akademik çalışanlarının özlük ve mali hakları ile ilgili düşüncelerini aktardılar.

            Ziyaret kapsamında Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevü Rektörü Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i ziyaret ederek Türk Eğitim Sen'in yıllardır eğitim çalışanları için verdiği mücadeleyi ve emeği anlattılar. Görüşmelerde gündemdeki olaylar değerlendirildi. Milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı. Eğitim ve öğretimde başarıyı yakalamak, Türkiye'yi daha büyük ve daha güçlü kılmak  için Türkiye sevdalısı tüm bireylerin eğitim mücadelesinin içinde olması gerekliliğine değinildi.

            Ziyaretlerin ardından Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Nevşehir Anadolu Lisesinde, Nar Barbaros İlkokulunda, Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesinde Eğitim çalışanları ile eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemler ve Türk Eğitim Sen'in bakış açısı, yapılan mücadeleler üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

            Ziyaretlerin ardından ise Akşam Nevşehir Dinler Otelde  Eğitim ve İstişare toplantısı gerçekleştirildi. TES. Genel Merkez yöneticileri 2 günlük ziyaretin ardından Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ve Çilehaneyi ziyaret ederek ilimizden ayrıldılar.