12 Kasım Pazar günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezi Mustafa Hayri Salonu’nda yapılan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı seçiminde ilk kez bu göreve talip olan Tayfur Urgenç ve ekibi 105 delegenin 66’sının oylarıyla yarıştan galip çıkmasının ardından, 
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube'sinin çiçeği burnunda Başkanı Urgenç, teşekkür mesajı yayınladı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube'sinin çiçeği burnunda Başkanı Tayfur Urgenç, Pazar günü gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kuruluna katılan, katılmayan mesaj ve telefon açarak arayarak başarı mesajlarını ileten herkese teşekkür etti. Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yeni seçilen yönetim kurulu adına yaptığı mesajında;

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi seçimlerinde oy kullanan tüm delege arkadaşlarımıza, okul, İlçe, üniversite temsilciliklerimize, seçimin sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayan divan kurulu başkanlığına, Demokrasi şölenimize destek ve katkı sunan üyelerimize, çeşitli sebeplerden dolayı sürece katılamayan değerli üyelerimize, bugüne kadar sendikamızın bayrağını taşıyan yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.  Seçim süreci boyunca sizleri yorduk. Hepinizden Allah razı olsun. Bundan sonraki süreçte de hareket noktamız "Dilde, fikirde, işte birlik"düsturu olacaktır. 
 Biz zafer kazanmadık sadece bayrağı devir aldık, Yeni sancaklara taşımak için. 
Yeni seçilen Yönetim Kurulu üyelerimize  başarılar dileyerek tebrik ediyorum. 




Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç kimdir?

Tayfur URGENÇ Kimdir?
1979 Gülşehir doğumludur. İlk ve orta eğitimini Gülşehir’de, Lisans eğitimini de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliğini bitirerek tamamladı. 2001 yılında Mersin’de öğretmenlik görevine başladı. 

 Mersin, Bitlis, İstanbul, Yozgat ve Nevşehir’de öğretmenlik yaptı.  Askerlik vazifesini Burdur ve Güroymak’ta Yedek subay öğretmen olarak yaptı.  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümünde “Bir Mütefekkir ve Devlet Adamı Olarak Mehmet Emin Yurdakul” adlı yüksek lisans tezini hazırlamaktadır. Üniversite hayatından bugüne kadar milli ve toplumsal duyarlılığa sahip birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıfta çeşitli görevleri yerine getirmiştir. Türkiye İzcilik Federasyonu Nevşehir İl temsilciliği görevini yürütmektedir. Çeşitli haber sitelerinde eğitim-kültür-sanat-turizm ve tarih konularında köşe yazıları yazmaktadır.

2001 yılından beri Türk Eğitim Sen ailesi içinde okul temsilciliği, İlçe temsilciliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Kasım 2013’te Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesinin 5. Olağan genel kurulunda Şube Başkan Yardımcısı oldu. Şubat-Temmuz 2015 döneminde Nevşehir Türk Eğitim Sen Şube Başkanı olarak görev yaptı. Şube fesih edildiğinde Kurucular Kurulunda Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı, Ekim 2015 Olağanüstü 1.Kongrede Yönetim kurulunda Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliği görevlerini yürüttü. Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi’nde Tarih Öğretmenliği görevini yerine getiren Tayfur URGENÇ Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesinin 12.11.2017 Pazar günü yapılan 2.Olağan kongre seçiminde başkan olarak seçilmiştir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.