Türk-Japon Vakfı Afet Eğitimi Vermek Üzere Göreme'de bulunan Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'ni ziyaret ettiler. 
Göreme kasabasında Peribacaları arasında doğal kaya oyma merkez, Gerek fiziksel konumu gerekse içeriği kapsamında Farklı lokasyonu ile Türk-Japon Vakfı heyetinin ilgi odağı oldu.

Kalcı, Türk-Japon Vakfı Heyetine Bilgi Verdi
Engelli çocuklar için özel hazırlanan merkezin sahibi ve fikir babası turizmci Hasan Kalcı, Merkezimizde daha küçük yaşlardaki engelli çocuklarımızı yaşama adapta ederek farkındalık oluşturmak için içeriğinde Ata binme, el sanatları, resim, tiyatro, aşçılık, enstrüman gibi farklı konularda aktivitelerle hem bir anlamda terapi hemde onların özgür ilgi alanlarını tesbit ederek yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladık" dedi.  Göreme kasabasında Nevşehirli turizmcilerimizden Hasan Kalcı tarafından gönüllü olarak kurulan "Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde", engelli çocuklara özgür bir yaklaşım anlayışıyla farklı konularda düzenlenen ücretsiz aktivitelerle hayata tutunmaları hedefleniyor. Aktivitelerin ücretsiz olarak gerçekleştirildiği Kapadokya Engelli Yetenekliler Evi'nde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Türk-Japon Vakfı heyeti, alanında Dünya'da ve Türkiye'de bir ilke imza atarak anlamlı bir sosyal sorumululuk projesine imza atan Nevşehirli İş Adamı Hasan Kalcı'yı tebrik ederek kutladılar.


Ardından merkezde özel çocuklara yönelik deprem yangı ve sel felaketlerine karşı Afet Eğitimi Verildi.

Türk Japon Vakfı tarafından afetler ve afetlere yönelik alınacak tedbir konusunda farkındalık eğitimleri ve bilinçlendirme çalışmaları ülkemizde yıllardır yapılmaktadır.

2017 Yılı itibari ile bu eğitimin zihinsel engelli bireylere, zihinsel engelli bireylerle çalışan profesyonellere ve ailelere yönelik bir takım etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER) ile birlikte Zihinsel Engellilere yönelik afet eğitim projesi kapsamında Nevşehir İlinde Engellilere yönelik çalışan öğretmen psikolog, fizyoterapist, hemşire gibi profesyoneller Bursa Valiliği ev sahipliğinde Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezinde Uygulamalı eğitim almışlardır.

İkinci aşama olarak zihinsel engelli bireyler Türk Japon Vakfı tarafından sosyal ve eğitim programı içeren bir organizasyon ile Bursa ilinde misafir edilmiştir. Bu organizasyona Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinden 18 Zihinsel Engelli birey 11 Bakım Elemanı ayrı ayrı eğitime alınarak afetler konusunda bilgili ve hazırlıklı olması amaçlanmıştır.

Projenin 3.Aşaması olarak Türk Japon Vakfı İlimiz Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda 11.03.2018 Pazar günü saat: 09:30 da zihinsel engelli bireylerin ailelerine yönelik temel afet bilgilendirme ve afet riski azaltma eğitimi planlamıştır.

10 Mart 2018 Cumartesi günü Türk Japon Vakfından Japon ağırlıklı bir grup, Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’ın ev sahipliğinde ziyaret ederek engelli gençlerle öğle yemeği verilecek.