Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Nevşehir İl Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan Millet Kıraathanesinin açılışına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı , AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, daire müdürleri ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Gerçekleştirilen açılışın ardından,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Millet Kıraathanesine ilişkin olarak bilgiler aktardı.

MİLLET KIRAATHANESİNİN İKİNCİSİ, NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’la bir süre görüşen Nevşehir Belediye  Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde 2. Millet Kıraathanesinin Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılacağını belirterek, bu kapsamlı çalışmaların son aşamaya getirildiğini ifade etti.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm  Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk  Dursun, Türkiye’de 11. Millet Kıraathanesinin Nevşehir’de açtıklarını belirtti.

Dursun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Nevşehir’de yeni bir Millet Kıraathanesinin açılışını yaptık. Millet Kıraathaneleri Cumhurbaşkanımızın talimatıyla genel oarak çok önem verdiğimiz bir çalışmadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da görev tanımının içerisinde ilgi hasası .Kütüphaneler Genel müdürlüğü tarafından özel olarak takip edilen bir alandır. Burada da görüldüğü gibi kitap ile milleti buluşturmak ve kütüphane alanlarının çalışma saatlerini artırmaktır. Millet Kıraathanesinde kesintisiz bir çalışma ortamı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu planda baktığımız zaman Nevşehir’de bunun başarılmış olduğu gözüküyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bir yandan da kütüphane sayısının artırılması ve hem de kütüphaneci sayısının da artırılması için gayret ediyoruz.” dedi.