Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova, Vali Ceylan ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova’yı makamında kabul eden Vali Ceylan, “Sayın Türkmenistan Kültür Bakanımız bugün düzenlenecek olan Türkmenistan gecesine katılmak üzere ilimize geldi. Türkmenistan ile Türkiye iki kardeş ülke. İnşallah bundan sonrada bu iki kardeş ülkenin işbirliğinin devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Türkmenistan Kültür Bakanı Gunça Mammedova ise, “TÜRKSOY’un daveti üzerine Türkiye’ye geldik. Maktumkulu Firaki’nin doğumunun 290. yılı olması nedeniyle TÜRKSOY 2014 yılını Maktumkulu Firaki’yi anma yılı olarak kutluyor. Bu çerçevede Kültür Bakanı Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettik. Bu ziyaretten de büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Bugünde Nevşehir'in misafiri olduk. Sayın Valimizi ziyaretin ardından da Kayseri ye geçerek Türkmenistan gecesine katılacağız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Ceylan, ziyaretin anısına Mammedov'a Avanos ilçesinde yapılan çini tabak hediye etti

Türkmenistan Kültür Bakanı Gonça Mammedova, Ürgüp ilçesinde bulunan Üç Güzeller ve Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatınca (TÜRKSOY), 2014'ün "Mahtumkulu Firaki Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Türkiye'de bulunan Mammedova, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile Ürgüp ilçesindeki tarihi Kolcuoğlu Konağı'nda şerefine verilen kahvaltıya katıldı.



Kahvaltının ardından Ürgüp'te bulunan ve Kapadokya'nın simge peribacaları "Üç Güzeller" önünde fotoğraf çektiren Mammedova, bölge hakkında bilgi aldı. Daha sonra Göreme beldesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi'ni ziyaret eden Mammedova, buradaki kiliseleri gezdi. 

Kayseri'deki etkiliğin ardından Nevşehir'de olmaktan ve turizm faaliyetlerini yakından görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mammedova, Kapadokya'dan çok etkilendiğini, önümüzdeki yıllarda fırsat bulduğu takdirde tekrar Kapadokya'ya gelmeyi düşündüğünü ifade etti.