NEVŞEHİR(MHA) Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından, "TÜRKSOY 20. Yıl Madalyaları" sahiplerini buldu.

TÜRKSOY teşkilatının 20. yılı olması münasabetiyle, üye ülkelerde ve dünyanın önemli kültür merkezlerinde çeşitli kutlama programları düzenlendi. Bu kapsamda, gerek TÜRKSOY Genel Sekreterliği çalışmalarında, gerekse 20. Yıl Kutlamaları sırasında yakın iş birliği içerisinde bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine hizmetleri nedeniyle teşekkür nişanı mahiyetinde, "TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası" takdim edildi.

Türk Halklarının arasında tanışıklığın artırılması ve kültürel ortaklığın güçlenmesi amacı doğrultusunda gerçekleştirilen bu çalışmalara sağladığı katkı ve destekten dolayı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Sri Lanka Fahri Konsolosu Av. Mahmut Uluer, Nevşehir Emniyeti Eski Müdürleri Mehmet Yüksel ve Dr. Ömer Gurulkan TÜRKSOY Genel Sekreterliği tarafından, "TÜRKSOY 20. Yıl Madalyası" ile onurlandırıldı.

Törende madalyalar TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş tarafından takdim edildi.

ÖDÜL TAKDİM EDİLEN KİŞİLER
Fahri KASIRGA - Başbakanlık müsteşarı
Yiğit BULUT- Başbakan Danışmanı
Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA- Erciyes Üniversitesi
Prof.Dr. Abdulhaluk Mehmet ÇAY – E. Devlet Bakanı
Mehmet CEYLAN  - Nevşehir Valisi
Özdemir ÇAKACAK - Kırşehir Valisi
Hüseyin Avni COŞ  - Adana Valisi
Abdurrahman SAVAŞ  Manisa Valisi
Nail OLPAK - MÜSİAD Genel Başkanı
Hasan ÜNVER- Nevşehir Belediye Başkanı
Mahmut ULUER - İşadamı
Sedat SAĞIRKAYA - TRT
Feridun TERZİOĞLU
Dr. Ömer GURULKAN
Mehmet YÜKSEL - Denizli Milletvekili
Kadir İNANIR - Sanatçı
İrfan Gürdal - Sanatçı
Nazlı ERGÜL 
İbrahim EREN – TRT Genel Müdür Yardımcısı

Açılış konuşmasında Türk dünyası kültür, sanat ve bilim alanında üstün hizmetlerde bulunan kişi ve kurumlara  şükran nişanesi olarak hazırlanan TÜRKSOY 20. Yıl Madalyasını, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, TÜRKSOY Daimi Konsey heyetini kabulü sırasında takdim ettiğini belirten Kaseinov, bu madalyanın önemine şu sözlerle değindi; ''Yirminci yıl madalyasının manevi değeri bizim için çok büyük. Özellikle Türk dünyasının birlikteliği için gayret eden, Türk kültürünün yüceltilmesi için çaba gösteren, hayatını milletine ve insanlığa hizmete adamış insanlar için değerli bir armağan. Bugün bu teşekkür nişanını vereceğimiz dostlarımız, bunu fazlasıyla hak eden ve onun kıymetine haiz kişilerdir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki, maddi imkanları kısıtlı olan TÜRKSOY’un da en büyük zenginliği ve en büyük sermayesi sizler gibi türk dünyasının yetiştirmiş olduğu kıymetli hocalar, sanatçılar, entellektüeller, iş adamları, diplomatlar ve Türk kültürüne gönül vermiş yurttaşlardır.''
Salondaki konukları TÜRKSOY’un sahipleri, hamileri, emekçisi olarak  adlandıran Genel Sekreter Düsen Kaseinov, TÜRKSOY 20. Yıl Madalyalarını sahiplerine takdim etmekten dolayı duymuş olduğu memnuniyeti ise şu sözlerle dile getirdi; 'Yirmi yıl önce atılan tohum, büyümüş, serpilmiş ve bugün genç bir fidan olmuştur. TÜRKSOY artık rüştünü ispat etmiş bir kurumdur. Tüm dünyada tanınan, saygı gören ve takdir edilen bir kültürel işbirliği örgütüdür. Türk dünyası dendiğinde, medeniyetler arası diyalog dendiğinde, Türk kültürü, sanatı, edebiyatı dendiğinde ilk akla gelen kuruluşlardan biri TÜRKSOY’dur. Kardeşliğimizle, zengin medeniyetimizle, başarılarımızla gurur duyuyor ve herkesi bu kıvancı paylaşmaya davet ediyoruz”