Uçhisar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla ekinlik düzenlendi. Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, MHP Kadın Kolları Teşkilatı’ndan temsilciler ve çok sayıda Uçhisarlı katıldı. Kadına ve kadın haklarına sahip çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve emektar kadınlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay’ın hazırlamış olduğu “Kadının konumu” isimli söyleşiyle devam etti.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı konuşmasında,  kadının toplumda ne denli önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Böyle anlamlı bir günde kadınları unutmayan ve bugün için etkinlik düzenleyen Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’a teşekkür eden Gürbüz, kadınların yönetimlerde daha ön planda olması gerektiğini söyledi.

Program Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Karaaslan yaptığı konuşmasında, Uçhisarlı kadınların organizasyona göstermiş olduğu ilgiden duyduğu mutluluğu dile getirerek, kadının tarihteki yerinin önemini vurgulayarak; “Bizim dinimiz, bizim ilelebet yaşamayı arzu ettiğimiz cennet mekanını o en yüce mekanı kadınlarımızın, analarımızın ayakları altına sermiştir. Bu kadar ulvi düşüncelere sahip, kadınımızı bu kadar ön planda tutan bir dinin mensupları olarak bizler, şu andaki halimize baktığımızda durumun ne kadar içler acısı halde olduğunu görüyoruz. Kadınlarımız üzerindeki yaptırımlarımız ve kadınlarımıza uyguladığımız şiddet, sokaklarda kadınlarımızın başına gelen olaylar bunu kanıtlıyor. Aklımızla hareket etmeliyiz. Kadınımızın ve erkeğimizin olması için ailemizin olması gerekir ve ailemizin olması için aile yapımızın sağlıklı olması gerekir. Biz sağlıklı aile yapıları oluşturmadığımız sürece, sağlıklı bireyler olmaz. Bunun için haklarımızı, yani eğitim hakkımızı, adalet hakkımızı, eşitlik hakkımızı koruyarak birbirine saygılı, fedakar ve hoşgörülü bireyler olmalıyız. Yakın zamanda yaşanan menfur olayda, bir genç kızımızın o insan olmayan yaratık tarafından katledilmesi olayından iki gün sonra çıkan haberlerde şunu gördüm. O davaya kadın hakim baksın diyenler oldu. Bu ne demektir? Adalet isterken adaletsizlik yapmayalım. Eşitlik isterken eşitsizlik oluşturmayalım. İşte bu mentaliteyle hareket edersek dengeyi kuramayız. Kadına saygı ve kadın hakları konusunda aile olmak başarılmalı ve bunun mücadelesi verilmelidir. Göreve geldiğim ilk günden itibaren kadınlarımıza yönelik çalışmalarımıza başladık. Sizlerin de içinde olduğu bir kadın meclisi kurduk. Bunu önümüzdeki günlerde aktif olarak faaliyete geçireceğimiz bir zemin oluşturuyoruz. Kadınlarımızın istihdamı ve ekonomik gücüne katkı sağlamak için birtakım faaliyetler içerisindeyiz. Kasabamız bayanlarının el emekleriyle kazanç sağlayacakları bu oluşum umuyorum ki, kasabamıza çok şeyler kazandıracak. Kadınlarımız bizim için çok kıymetli varlıklardır. Bu düşüncelerle hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.
Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu öğrencilerinden Yağmur Özoktay ve Rümeysa Cehrili’nin kadın konulu şiirleriyle devam Eden programda, “Kadın giderse” isimli sunumda duygulanan kadınlarımıza, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Nimet Karataş, “Kadının toplumdaki yeri” konulu kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Program, Kırşehirli bağlama ustası Selman Öztürk’ün türkü dinletisiyle sona erdi. Programa katılan tüm bayanlara kırmızı karanfil verildi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.