Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüzce “Ulaştırma Araçlarının Kaçırılmasına Karşı Alınacak Tedbirler Plan’ı” doğrultusunda her yıl düzenli olarak yapılan tatbikat gerçekleşmiştir.
 
Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Operasyon Timi’nin organize ettiği, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle,  yapılan tatbikatta; senaryo gereği temsili yolcu otobüsü, silahlı 2 kişi tarafından yolcuları ile birlikte kaçırılmış, kaçırılan araç gerekli emniyet tedbirleri alınarak boş arazide önü kesilerek durdurulmuş, Operasyon Timi Ekiplerince çevresi sarılan yolcu otobüsü içerisindeki rehineleri kaçıran şahısların teslim olun çağrılarına rağmen teslim olmamaları, bir takım isteklerini beyan etmeleri sonucu ikna olmayan  şahıslara Operasyon Timi müdahalede bulunmuştur.
 
Göz yaşartıcı ve sis bombalarının kullanıldığı tatbikatta 2 şahıs kısa sürede etkisiz hale getirilerek, otobüsteki rehinelere herhangi bir zarar gelmeden başarıyla kurtarılmıştır.
 
Yapılan tatbikatta Bomba İmha Uzmanı tarafından otobüste bomba araması yapılmış şüphelenen paket hazırlanan düzenek ile etkisiz hale getirilerek otobüste yapılan teknik incelemesi ile son bulmuştur.