Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türkülerle Çanakkale Zaferi Konser Grubu tarafından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde konseri verildi.

‘Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü’ dolayısıyla Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altında verilen ‘Türkülerle Çanakkale Zaferi’ konserine; Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.

‘Çanakkale İçinde’, ‘Vurun Antepliler’, ‘Kara Tren’, ‘Turnalara Tutunda Gel’, ‘Hoş Gelişler Ola’ gibi birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği etkinlikte ayrıca Semah ve Sema gösterisi, Türk halk oyunları ve mehteran ekibinin sergilediği muhteşem performanslar ile izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatıldı.   

Grup,  son olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle bestelenen  ‘Çanakkale 100. Yıl Marşı’nı çaldı. Dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanan konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç grubu tebrik ederek kendilerine çiçek ve plaket takdiminde bulundu.