NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER;

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ AZİZ MİLLETİMİZİN ŞEREF SEMBOLLERİDİR”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehit ve gazilerimizin milli birlik, bağımsızlık ve egemenliğimizin onurlu temsilcileri olduğunu ifade ederek “ Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece, şehitlerimiz ve gazilerimiz hafızalarımızdan asla silinmeyecektir” ifadesinde bulundu.

19 Eylül 1921’ de Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e , Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Mareşallik ve Gazilik Unvanının verilişi nedeniyle kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Milletinin tarihte bir başka milletin boyunduruğu altında bulunmaksızın onurlu ve dik duruşu ile tüm dünya devletlerine örnek oluşturduğunu mesajında dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Tarih boyunca bir ülkenin egemenliği altında yaşamayı ve teslimiyeti ret eden büyük Türk Milleti, bağımsızlık aşkı ile canı ve kanı pahasına ülkesini korumuş ve kollamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik ve beraberliği için kahramanca mücadelesini sürdüren Türk Milletinin kahraman evlatları , bu uğurda canını bile feda etmekten çekinmemektedir. Bu yüzden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve milli birlik ve beraberliğimiz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin onurlu sembolleridir. Onların fedakarlığı ve kahramanlığı hiçbir zaman da hafızalarımızdan silinmeyecektir. Böylesine anlamlı bir günde gazilerimizin bu mutlu günlerini tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”