Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Nevşehir'de görev yapan medya kuruluşları temsilcileri ile Ürgüp Dinler Otel de bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

 Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Nevşehir’de görev yapan Ulusal Ajans ve yerel medya temsilcileri ile toplantı düzenledi.

"Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Belediye Başkanlığının Beş Yılını Değerlendirdi."

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Ürgüp Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar ve yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Ürgüp Dinler Otelde düzenlenen basın toplantısında Başkan Yıldız, Ürgüp Belediyesinin yaptığı projeler ile tamamlanan ve devam eden işlerle ilgili genel değerlendirme yaptı. SUKAP Projesi kapsamında Ürgüp’ün şehir içi su şebekesinin tamamen yenilendiğini ifade eden Yıldız, 120 Km’lik su şebekesi ile su depolarının sözleşme süresi içinde tamamlandığını, 18 Milyon TL yaklaşık maliyetli kanalizasyon şebekesinin de yer tesliminin yapıldığını,  Ürgüp’ün kanalizasyon hattının da yenileneceğini kaydetti.

Ürgüp belediyesinin öncülük ettiği Toplu Konut idaresi tarafından Ürgüp’te yapılan 923 konutluk Ürgüp TOKİ konutlarının inşaatının hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ocak ayı içerisinde kura çekileceğini, hak sahiplerinin kuranın ardından evlerin maliyetine göre ödeme yapabileceklerini müjdeledi.

Ürgüp’ün en önemli sorunları arasında yer alan 195 hektar alanı kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planının da onaylandığını müjdeleyen Yıldız, “Kapadokya Kültür  Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi ile Göreme Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan ve İlçemiz eski yerleşim alanlarını kapsayan  195 hektar 1/25.000, 1/5000, 1/1000 ölçekli KORUMA AMAÇLI İMAR PLANLARI Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 644 sayılı KHK  13/A maddesi  gereğince  20.11.2014 tarihli Bakan Olur’u ile  onaylanmıştır. Bu önemli işi çözmekte bize nasip oldu halkımıza hayırlı olsun.” Dedi.

Yıldız: "Biz göreve gelirken 'Koltuk eskitmeyeceğiz ayakkabı eskiteceğiz' dedik. Bunun anlamı belli koltukta oturup koltuk eskitmektense hizmetlerde dolaşır ayakkabımızı eskitiriz. Biz vatandaşlarımıza seçim çalışmalarındayken dedik ki şunları şunları yapacağız. Allah'a sonsuz hamd olsun ki dediklerimizin tamamını yaptık yapmaya devam ediyoruz.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR!


Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Belediye Başkanlığı'nın beşinci yılını basın mensupları ile bir araya gelerek değerlendirdi.

Yıldız, beş yıl önce 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ürgüp belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, seçimler öncesinde Ürgüp halkına verdiği sözlerin büyük bölümünü yerine getirdiğini kaydetti.

Proje ve hizmet bizim işimiz…

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bugüne kadar kendilerine desteklerini esirgemeyen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'a, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan'a, Murat Göktürk'e, Ebubekir Gizligider'e, AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve parti Teşkilatına, Ürgüp Belediyesi mesai arkadaşlarına,basın mensuplarına ve tüm Ürgüp halkına teşekkür ettiğini söyledi. 

Başkan Yıldız Ürgüp'te yapılan yatırımları tek tek sıraladı...
İçme suyu -Kanalizasyon Şebeke İnşaatı - Atık su Arıtma Tesisi-TOKİ-Koruma amaçlı imar planı-Park ve çocuk bahçeleri-Doğalgaz-


Toplantıda Nevşehir ve Ürgüp'ün Sesi olarak FİB Haber.Com Genel Yayın Koordünatörü İbrahim Uysal'da yer aldı...

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularına da yer verildi.