Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı İltaş Köyünde birlik ve beraberliğin ön planda olduğu güzel bir imece örneği yaşandı.
Geçtiğimiz 10 Nisan pazar günü köyün her türlü sorunları ile ilgilenen ve destek olan kişilerin önderliğinde, köy halkının gayret ve çalışmaları ile cami, okul bahçesi ve köy mezarlığının bakımı, temizliği yapıldı.
Geçmişte çok yaygın olan ve imece usulü denilen bu güzel uygulama Ürgüp İlçesine bağlı İltaş Köyünde yaşandı. Köylüler, uzun zamandır temizlenmeyen mezarlığı temizlemek için seferber oldu. Yaşlısı genci çok sayıda köylü, kazmayı, küreği, dirgeni, çapayı kaparak mezarlığı temizlediler. Mezarlığın eksiklerini gideren ve tamir eden köylüler, örnek bir davranışa imza atarak büyüklerinin aziz hatıralarına sahip çıktılar. Köyde temizlik çalışmalarına katılan 65 civarı kişiye yine köyde yaşayaşan ve gurbette olan hemşerilerinin katkıları ile öğle yemek ikramı yapıldı.
Her şeyin devletten beklendiği mantığının hakim olmaya başladığı günümüzde, bazı köylerde, köylüler el ele vererek köylerinin sorunlarını çözüyorlar.
Köyde bulunan vatandaşlar yaptıkları açıklamada; Mezarlığımızın içerisinde bulunan yabani otları temizledik, taş parçalarını toplayarak mezarlık dışarısına çıkardık, mezarlığımıza geçtiğimiz senelerde dikilen 300’e yakın çam ağacını budadık, mezarlıktaki bütün ağaçlarımıza gübre vererek diplerini kürekler ile karıştırdık, bazı hemşerilerimiz yeni ağaçlar diktiler, köyümüz tepesinde yer alan Şanlı Türk bayrağımızın çevresine diktiğimiz çam ağaçlarını budayarak gübreledik, cami ve okul bahçemizi sürdük ağaçların aralarını açtık, köyümüz meydanında bulunan çeşmenin haftını temizledik, köyün giriş yol kenarları üzerinde bulunan otları temizledik, temizliğin akabinde mezarlığın komplesine ve diğer yerlere ot ilacı sıkarak yabani otların önüne geçmeye çalıştık, herkesten Allah razı olsun. 
Bizler köyümüzün eksiklerini görerek, yapılması gereken faydalı işleri çok sevdiğimiz, doğup büyüdüğümüz ve atalarımızın sahiplendiği topraklara hizmet ederek onları sevindirmek, onların hatıralarını zedelemeden yaşatmak ve memnun etmek için çalışıyoruz. Bu nedenle ilgi ne derece de olursa olsun biz ve bizim gibi düşünceye sahip olan hemşerilerimizle beraber güzelim köyümüzü örnek gösterilecek bir köy haline getirmeye çalışıyoruz.
Köyümüzde geçtiğimiz senelerde bir çok dizi ve reklam filmi çekildi, İki Yabancı KeremcemAtv, Veysel Karani Kanal 7, Yılanların Öcü (Az Bir Kısım) Show Tv, Akbank Reklam Filmi, Almanya'nın prestijli sinema Adolf-Grimme-Preis'i ödüllü sinema filmi Dilekler Zamanı gibi projeler köyümüzde gerçekleştirilmiş ve bu sayede köyümüz herkes tarafından tanınmıştır, şeklinde açıklamalarda bulundular.