Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlatılan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında Ürgüp İlçesi Karakaya Köyünde bir çiftçinin tarlasında taş toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Ürgüp Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, TKDK İl Koordinatörü Murat ASILTÜRK, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Cengiz ÖZCAN Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Şube Müdürü Dr. Mehmet HASDEMİR beraberinde Dr. Figen GÜNGÖR, Zir. Yük. Mühendisi Suat PARILDAR, İl-İlçe Müdürlüğü daire amirleri, teknik personelleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış Konuşmalarında  söz alan tarla sahibi, eskiden arazilerinin çok taşlı olduğundan ekim yapamadıklarını, mağdur olduklarını ancak Çatak Projesi uygulamaları ile taşlık arazilerinin devlet desteği ile taşlardan arındırarak ekilebilir alanlara kavuştuklarını ve ahır gübresi kullanarak üründe verimliliği daha da artırdıklarını ifade ederek kendilerine destek veren herkese teşekkürlerini ifade etti.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Okan YILMAZ; etkinlikte yaptığı konuşmasında,

"ÇATAK Projesi, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesidir.

ÇATAK projesi,  Ülkemizde 2006 dan beri uygulanmakta olup, 2007 ve 2008 yıllarında İlimizin proje kapsamına girebilmesi  için Patates ağırlıklı ekim yapan Merkez ilçe  KAYMAKLI kasabası  arazilerinde etüd çalışmaları, Toprak analizleri yapıldı, sonuçlar Bakanlığımıza gönderildi ve 2009 yılında İlimiz ÇATAK programına dahil edildi, şu anda etkinliğini gerçekleştirdiğimiz Ürgüp İlçesi Karakaya Köyünde Çatak Projesinin uygulama öncesi ve sonrasınındaki elde edilen başarıyı hep birlikte görmekte olup bu sevinci yaşamaktayız" dedi.

            Çatak Projesi Uygulamalarında emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından, arazide makine ile taş toplama işlemi gerçekleştirildi