Yöremizin önemli bir geleneksel tarım çeşidi olan bağcılığı canlandırmak, ekonomik gelişme yanında turizme de katkısı olacak bir uğraş olmasını sağlamak adına 2013 yılında 1. sini yaptığımız etkinliğimizi, daha geniş kapsamlı olarak 27 Eylül 2014’ de tekrarlayacağız.

Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Tesan Anadolu Öğretmen Lisesi ve muhtelif kurumların destek ve katılımlarıyla icra edilecek bu etkinliğimizi, Kapadokya bölgesinde örnek bir etkinlik olarak, turizm sektörüne yeni bir boyut getirmesini de hedefleyerek, aşağıdaki program dahilinde gerçekleştireceğiz.

27 Eylül Cumartesi:

08.00 - Bir otobüs yerli turist kafilesi ile Ürgüp’ ten Şahin Efendi Köyü’ ne hareket edilecek.

 

08.30 – 10.30 Şahin Efendi Köyü Sebosos Ören Yerine yakın bir bağda, bağ bozulması ve köy kahvaltısı yapılması. Turistler kendilerine verilecek makas ve sepetler ile bizzat çalışacaklar.

10.45 – 13.00 Şahin Efendi Köyü İlkokul bahçesinde, en iyi bağlar ödül töreni (Ziraat Mühendislerinden oluşan ekip tarafından seçilmiş bağlar, Cumhuriyet Altınları ile ödüllendirilecekler.)

                    Kaymakam, Belediye Başkanı vb. mülki amirlerin, katılım ve konuşmaları, folklor ekipleri ve müzik eşliğinde yemek, üzüm, köy baklavası ikramı yapılacaktır.

13.00 – 14.00 Turist kafilesi ile pekmez kaynatma alanına intikal edilmesi.                                                                                               

                     Pekmez kaynatma ve tatma etkinliği.