15 Temmuz Paralel İhanet Çetesinin milletin iradesine karşı başlatmış olduğu darbe girişimi, İstanbul ve Ankara'da tankların görülmeye başlaması ile Ürgüp'te de iradesine sahip çıkan, evinin penceresinden olan biteni izlemek istemeyen, darbe girişiminin sonucuna göre yönünü belirlemeyi düşünmeyen, Vatanını, milletini, bayrağını seven ve darbelerden çok çekmiş olan binlerce Ürgüplünün ilk dakikalardan itibaren Ürgüp'te başlatmış olduğu şanlı direniş, dün akşam düzenlenen muhteşem bir final ile sona erdi.
15 Temmuz tarihinde sokağa çıkma yasağının korsan bildiri ile vatandaşlara ulaştığı anlarda Ürgüp'te de ne olacağı belli olmayan dakikalarda başlayan milli birlik ve beraberlik, 27 gün boyunca hiç eksilmeden artarak devam etti.
Ürgüp Belediyesinin organizesi ile her gün akşam Cumhuriyet Meydanında nöbet bekleyen vatandaşlara, yine Ürgüp esnafının ikramları son güne kadar sürdü. 15 Temmuz gecesi, Belediye İtfaiye aracının üzerinde tarihi bir konuşma yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, nöbetin sona erdiği dün akşama kadar meydanda organizasyonun başında iradesine sahip çıkan Ürgüplü ve yerli yabancı misafirlerle birlikte nöbeti tamamladı.
Nöbetin devam ettiği günler boyunca, her gün destan yazan Ürgüplüler ve destana şahitlik eden Ürgüp Cumhuriyet Meydanı, darbe girişiminin yaşandığı kara gecenin sabahında fetih suresi ile başlayan sabah namazının kılındığı noktada, 27 gün sonra tespih namazı ve şükür duası ile nöbeti tamamladı.
Her gün ayrı bir coşku ile devam eden nöbete, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider'de zaman zaman katılarak vatandaşlara hitap edip, Yaşanan süreçle ilgili vatandaşların bilgilerini tazelediler.
27 gün süresince binlerce kişinin akın ettiği meydanda, herhangi bir adli olay yaşanmazken, her geçen gün millet birbiri ile daha fazla kenetlendi. 7'den 70'e çocuk, genç, ihtiyar, kadın, erkek yüzlerce vatandaş Başkomutanına, Vatanına, Bayrağına sahip çıkmanın gururu ile nöbetlerine devam ettiler.
Son gece düzenlenen nöbet ve Demokrasi Zaferinin taçlandırılması Temenni tepesinden atılan havai fişekle başladı. Demokrasi marşları eşliğinde devam eden program Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı olarak vatandaşlara hitabı ile devam etti, Sema gösterisi ardından tespih namazı ile sona eren nöbete Ürgüplü vatandaşlar, bir daha milli iradeye karşı yapılabilecek bir müdahalede tekrar Cumhuriyet Meydanında buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar.