Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Nevşehir’de de tasarruf gerekçesiyle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan D1 yetki belgeli firmaların Ürgüp Terminalinden yolcu taşımama kararının ardından Ürgüp Nevşehir arasında yolcu taşımacılığı yapan D4 yetki belgeli 3 firma, yaşanabilecek mağduriyeti gidermek için Belediye ile birlikte çözüm üretti.

Nevşehir'den şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmalarının tasarruf amacıyla aldığı kararla Şehirlerarası otobüs yolcularının otobüslerine gidebilmesi için Ürgüp'ten Nevşehir'e ve Nevşehir’den Ürgüp’e olan servisleri bugünden itibaren çalışmayacak.

Ürgüp Belediyesi, vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla 3 firmanın yetkilileri ile görüşerek ilave sefer konulmasını istedi. Firmalarda konuya olumlu bakarak ilave seferlerin yanı sıra saat başı seferlerde araçlar Nevşehir terminaline de gidecek.

D4 belgeli yolcu taşımacılığı yapan Ürgüp Taşıma Turizm , Ürgüp Peri Birlik ve Ürgüp VİP turseyahat firmaları Şehirlerarası otobüslere ulaşacak vatandaşlar için Sabah 06:00 ve Gece 01:00'de Nevşehir'den Ürgüp'e Sabah 07:00'de de Ürgüp'ten Nevşehir'e ek sefer ilave ettiler.

Mağduriyetin giderilmesi için ek sefer ile yolcuları Nevşehir'e ulaştıracaklarını belirten firmaların yetkilileri, amacımız Ürgüp'te sorunsuz ulaşımın sağlanması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşanmaması dediler.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da konuya kısa sürede çözüm üreten Ürgüp'ün taşıma firmalarının yetkililerine teşekkür etti.


Ürgüp'ün D4 yetki belgeli yolcu taşıma firmaları, Ürgüp Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Çiğdem ile toplantı yaptı.

Toplantıda firma yetkilileri Ürgüp'te mağduriyet yaşanmaması için firmalar olarak üzerimize düşen ne ise her zaman olduğu gibi yapmaya hazırız dediler.