Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirme çalışmaları tamamlanan sıcak asfalt ihalesinin tarihi 11 Temmuz 2016 olarak belirlendi.
Ekap'ta ve İhale bülteninde yayınlanan ihaleye göre, 81.235 m² BSK ve 50.975 m² kilitli parke ile yol ve kaldırım düzenlemesi işi yaptırılacak. Mehmet Dinler Bulvarı, Ali Baran Numanoğlu Bulvarı, İstiklal Caddesi ve A. Asım Yolaç Caddesini kapsayan ihalenin yapımından sonra sözleşmenin imzalanması ve yer teslimi ile birlikte ihaleyi alan yüklenici 105 gün içerisinde çalışmaları tamamlayarak teslim edecek.
Sıcak Asfalt çalışmaları başlamadan, vatandaşların alternatif ulaşım güzergahı olarak kullanacağı cadde ve sokaklarda yapılan ilk etap ve 2. etap kilitli parke yol - kaldırım düzenlemesi ihalelerinde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyorum. Sağlam bir alt yapı ile birlikte artık üst yapısı tertemiz yapılarak kendine yakışır hale gelen bir ilçede Belediye Başkanı olmanın sorumluluğu ile vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu bir arada yaşıyorum. Jeolojik yapısı itibarıyla zor bir coğrafyada bulunan İlçemizin altyapısı bugüne kadar yapılamamış, artık el atılması gereken bir durumdayken, hayata geçirdiğimiz pojelerimiz ve mensubu bulunmaktan onur duyduğum Ak Parti'nin vatandaşa hizmet odaklı yaklaşımı ile Ürgüp'ü bugünlere taşıdık." dedi.
1. döneminde, o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilen tüm Belediye Başkanlarını Ankara'da bir toplantı düzenlediğini, toplantıda kendilerine " Makyaj belediyeciliğini bırakacaksınız, hizmet belediyeciliğine bakacaksınız, altyapınızı bitirmeden üstyapı yapmayacaksınız, Altyapı bittikten sonra üst yapınızı en iyi şekilde yapacaksınız." dediğini, kendilerinin de bu doğrultuda çalışarak Ürgüp'ü gerçekten bir dünya kenti haline getirmekteki kararlılıklarının sonuca ulaştığını belirtti.
Sıcak asfaltın hava şartları bakımından yapılabilmesi için  ihale sürecinin en uygun ayda tamamlanmasını planladıklarını kaydeden Başkan Yıldız, "Altyapımızı tamamlamak için vatandaşlarımızı, 4 yıldır asgari rahatsızlık prensibi ile geçici çözümlerle ulaşımı sağladığımız yolları kullanmak durumunda bıraktık, gerçekten halkımıza çok teşekkür ediyorum, hizmetin en iyisini hak eden vatandaşlarımız sabretti, hoşgörüsü ile bize güç verdi. Altyapı hizmetinin yol kazılmadan, bozulmadan, başka türlü kendisine ulaşamayacağını bilen halkımız bize desteğe devam etti. Buda bize güç verdi. En iyi yolu yaparız, ama zamanı var diyorduk. Elhamdulillah zamanı geldi." dedi.

Ürgüp tarihinde ilk kez Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) ile buluşacak yollarımıza hayırlı olsun.