Ürgüp Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından "Sen Yeter ki Hayal Et, Belki Bir Gün Gerçek Olur" projesiyle, Ürgüp İlçesinde öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin, hayalleri ile ilgili birer kompozisyon yazmaları istendi. Her öğrenci 3 hayalini yazdı. Öğretmenleri bu hayallerin içerisinden birini seçti. Projenin içeriğinden öğretmenlere ve öğrencilere hiç bahsetmeden ve kompozisyonları toplayarak değerlendiren komisyon 5 bin 19 öğrencinin kompozisyonlarında yazdığı hayallerini, bütün imkanları zorlayarak, birer birer gerçekleştirmeye çalışıyor. Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz'da projeye sponsorlar bularak öğrencilerin hayallerini bir bir gerçekleştiriyor. Oyuncak hayal eden çocukların siparişleri verildi, mobilya isteyen çocuklar için de hayırseverlerle görüşüldü.

 

 

 

140 çocuğuk uçağa binmeyi hayal etmişti. Havayolu şirketleriyle temasa geçildi ve çocuklar uçağa binmeye başladı. Farklı şehirleri görmek isteyen çocukların en fazla görmek istedikleri şehir olan Çanakkale'ye gezi için de girişimler başladı.

 

Kompozisyonlarında oyuncak ve balon turu isteyenler ile uçağa binmeyi hayal edenler olduğu gibi uzaya gitmek isteyen çocuklar da vardı. Uzaya gitmek isteyenler için üniversitelerin uzay simülasyon odaları kullanılacak.

 

Kapadokya bölgesinde yaşamalarının etkisiyle çok sayıda çocuğun hayalleri arasında balon turu isteği için de bölgedeki firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda 215 öğrencinin isteği yerine getirildi.

 

Anne ve babalarını kaybetmiş 108 çocuğun kaybettiklerini görmek istemeleri, anne ve babasının kavga etmediği kavgası bir ev hayali komisyonun en zorlandığı hayaller oldu.

 

11 öğrenci de ailesinden hasta olan kişilerin sağlığına kavuşmasını hayal ettiğini yazmış. Bu aileleri ziyaret ederek, yardımcı olundu.

 

Bir çocuğu babasına için gereken kornea nakli için de bir hastane ile görüşme sürüyor. P

 

roje ile kompozisyonlarına yazdıkları hayallerinin gerçekleşmesinin çocukları çok şaşırttığını ve mutlu ettiğini belirten Yılmaz, öğrencilerin isteklerinin gerçekleştirilmesi konusundaki çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.