Genelde yaygın olarak basında okumaya alışık olduğumuz telefon dolandırıcıları bu kez gözünü ilçemiz Ürgüp'e dikerek, Nevşehir'i adeta mesken tuttu.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bugün meydana gelen dolandırıcılık olayında Telefonda kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan iki kişi, Ürgüplü Bir bayan vatandaşımızı kimlik bilgilerinin kopyalanarak hesabından PKK'ya para aktarıldığını söyledi. 


PKK ile bağlantısı olmadığını söylemesi üzerine kendisini savcı olarak tanıtan zanlı, "Bu gizli bir operasyon sizin PKK ile işiniz olmaz ama birileri kimlik bilgilerinizi kullanarak hesabınızdan PKK'ya para aktarıyor. Aynı zamanda bir hırsızlık olayında size ait nüfus cüzdanınız da olay mahallinde bulunmuş.Evinizdeki Altın ve Hesabınızdaki paraları söyleyeceğimiz adrese getirin devlet güvencesinde olsun. Operasyon bittiğinde biz size paranızı geri iade edeceğiz. Paranız savcılara ve polislere emanet" dedi. 


Telefon dolandırıcılığı devam ediyor...

Bunun üzerine korkan Ürgüplü mağdur  şahıs, evindeki yüklü bir miktar parasını ve altınları alarak çantaya koyup zanlıların vermiş olduğu ürgüp teki bir pertol istasyonu arkasındaki adresin bir kenarına götürerek koydu. Daha sonra para ve altın bulunana torbayı koyduktan sonra olay yerinden zanlıların isteği üzerine uzaklaştı. Daha sonra Dolandırıcı Şahıslar parayı aldıktan sonra otomobile binip uzaklaştılar.

Dolandırıcıların telefon görüşmesinde Eşiniz şuan karakolda yanımızda demesini hatırlayan bayan mağdur hemen evine gelerek eşini aradı;
 - Sen hala karakoldamısın diyerek durumu eşine anlatması üzerine dolandırıldığını anlayan mağdur şahıs durumu Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdiler...

www.fibhaber.com FİB Haber Merkezi olarak kendileriyle görüştüğümüz hala olayın şokunu yaşayan Ürgüplü mağdurlar aman Telefon dolandırıcılarına sakın kanmayın biz mağdur olduk başkaları mağdur olmasın diyerek tüm vatandaşlarımızı uyardılar.

Telefon dolandırıcıları şuan Nevşehir'de Aman dikkat....

1-Şuan yaşadığımız şehre sokağa mahallemize hemen yanı başımıza kadar gelme cüret ve cesaretindeki Dolandırıcı ve hırsızları Nevşehir İl ve Ürgüp ilçe emniyeti polislerimizin biran önce yakalayacaklarını umut ediyoruz.

2-Polisimize olan sonsuz güvenimiz tam. Dolandırıcıların cesaretlerini kıracak mağdurlarımızı mutlu edecek bir müjdeli haber bekliyoruz. Zira olay bugün ve ürgüp ilçe merkezinde olay mahallinde yaşandı.

3- Ürgüp gibi her zaman gururla söyleyerek övündüğümüz bir dünya markası ilçemizde,Dünya nın dört bir farklı ülkesinden gelen binbir ayrı milleti misafir eden yöremizde kent güvenliğinin sağlayıcısı MOBESE
 bildiğimiz kadar bulunuyor.
Zira  Şehrimizde güvenlik alt yapısının geliştirilmesi, adli olaylarda delillerin daha kısa sürede toplanması ve faillerin yakalanması amacıyla 2009 yılında ilimizde kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi içerisinde il merkezinde 21, Ürgüp’te 5, Avanos’ta 5, Göreme’de 4 olmak üzere toplam 35 kamera ile 20 noktada izleme ve görüntüleme hizmeti verilmektedir. Bu görüntülerden mutlaka dolandırıcı zanlıları bulunacaktır.

Dolandırıcılar, Nevşehir'e dadandı!

AMAN DİKKAT!

Emniyet Müdürlüğü bu konu hakkında Ürgüp halkını uyararak sunları söyledi."Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis, hakim, savcı, jandarma olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep etmektedirler veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmaktadırlar. Son günlerde dolandırıcılık yapan şahısların, Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de vatandaşlarımızın telefonlarını rasgele arayarak kendisini polis, başkomiser, emniyet müdürü ve savcısı gibi unvanlar kullanmak suretiyle, Adınıza çok fazla telefon hattı açıldığı, bu hatların terör örgütü (PKK) tarafından kullandığı, adınıza bankadan kredi çekildiği veya banka kartınızdan işlem yapıldığı, çekilen paranın terör örgütü ile ilgili olduğu, internetten dolandırıcılık olayı olduğu, TC numarasını kimseye verip vermediği, T.C. numaranız ile kredi çekildiği, kampanyadan para ödülü kazandığı, ev telefonunuz bir başka şahıs tarafından kullanılmaktadır, gibi bahanelerle; KCK'ya, terör örgütü mensuplarına veya dolandırıcılara yönelik operasyon yapacağız diyerek mağdurlar üzerinde baskı kurulup, mağdurlar banka şubelerine yada ATM'lere yönlendiriliyor" dedi.

Dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan "hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var" gibi kelimelere itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Cibeler, "Hiç kimseye kimlik bilgilerinizi, TC kimlik numaranızı, hesap numaralarınızı ve banka kartı şifrelerinizi vermemelisiniz. Kaynağını bilmediğiniz hiçbir havale ve EFT'yi kabul etmemelisiniz. Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysanız dahi itibar etmemelisiniz. Böyle bir olayla karşı karşıya geldiğinizde en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155-156'yı arayarak bilgi vermelisiniz" diye konuştu.



Aynı şekilde bir benzer olayda Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan Diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay, 2 kişi tarafından PKK tehdidiyle 110 bin lira dolandırılmış daha sonrasında Dolandırıcılar otomobil ile kaçarken polis tarafından yakalanmışlardı.


En son Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde üç vatandaşımız toplam 82.000 lira dolandırıldığı bildirildi.

Görüştüğümüz yetkililer; bu yöntemle Ürgüp İlçe Merkezimiz ve Köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın dolandırılmaya çalışıldığı, şebeke üyelerince telefon ile aranan ve vatandaşlık numaralarının terör örgütü eline geçtiği bu örgütçe isimlerinin çeşitli terör olaylarına karıştırıldığına ikna edilen üç vatandaşımız toplam 82.000 lira şebeke üyelerinin vermiş olduğu hesap numarasına yatırmış, görevlilerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesi şebeke üyelerinin vermiş olduğu hesap numaraları tespit edilerek Adli Mercilere şebeke üyelerince verilen hesap numaralarının Bloke edilmesi için girişimlerde bulunularak üç vatandaşımızın maddi zarara uğraması engellenmiştir. Emniyet Yetkilimiz son olarak hiç bir Emniyet, Adliye veya Silahlı Kuvvetler personelinin Vatandaşlarımızı telefonla arayarak isimlerinin terör olaylarına karıştırıldığı gerekçesi ile para talebinde bulunmayacağını kendilerini telefonla arayarak konuşma içerisinde kendilerinden para talebinde bulunan şahıs ya da şahısların dolandırıcı olduğu, bu şahıslara itimat edilmemesi gerektiği bu ve benzeri suçlarla mücadelelerinin, halkımızın huzur içinde yaşamaları için etkin bir şekilde devam edeceklerini, Polis Halk ilişkileri kapsamında karşılıklı güven içerisinde işbirliğinin önemine vurgu yaparak vatandaşlarımıza suç ve suçlularla yapılan mücadelelerde bugüne kadarki desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirterek bu birlikteliğin devamı temenni etmişlerdir.