Ürgüp'te Ocaktan Şehir Cemevine Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı Düzenlendi

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezince düzenlenen "Ocaktan Şehir Cemevine Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" 11 - 13 Nisan tarihleri arasında Nevşehir Ürgüp Perissia Hotel'de gerçekleştirildi.

Yayınlanma
578 Gösterim
Ocaktan Şehir Cemevine Sorunlar ve Çözümler Çalıştayı 11 - 13 Nisan Tarihlerinde Nevşehir'de Gerçekleştirildi.

         Üniversitemiz ve Araştırma Merkezimizce düzenlenen "Ocaktan Şehir Cemevine Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" 11 - 13 Nisan tarihleri arasında Nevşehir Ürgüp Perissia Hotel'de gerçekleştirildi. Alevilik ve Bektaşilik açısından oldukça önem taşıyan ocaklar ve cemevlerinin mevcut durumları, sorunları tartışıldı ve bu konuda kapsamlı çözüm önerileri dile getirildi. Çalıştay, bilimsel ölçütlere uygun, pratiğe dönük ve verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Çalıştaya Türkiye'nin dört bir yanından Alevi kanaat önderleri, bu alanda çalışmaları ile uzmanlaşan akademisyenler ve basınımızın güzide mesupları katıldı. Çalıştayın sonunda çözüm önerilerine yönelik bir bildirge hazırlanarak birçok karar alındı. Çalıştay tebliğleri ve sonuç bildirgesinin en kısa sürede düzenlenerek kamuoyu ile paylaşılması kabul edildi. Daha sonra Kapadokya gezisi ve Hacı Bektaş Veli Türbesi ziyaretleri ile program sona erdi. 

       Gerek çalıştayın düzenlenmesinde görev alan Merkezimiz çalışanları gerek iştiraklarıyla çalıştayımıza değerli bilgi ve düşünceleri ile katkı sunan akademisyen ve Alevi ve Bektaşi kanaat önderlerine yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca kurum olarak bu çalıştaya destek veren Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'e sonsuz şükranlarımızı arz ederiz.   

 

 

Çalıştay programından bazı kareler:

   

 

 

 

 

 

 

 

Reklam Bloğu
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu