Ürgüp'ü geleceğe taşıyacak en önemli atılımlardan biri olarak görülen Kayakapı projesinde çalışmalar başarıyla devam ediyor. 
UNESCO'nun destek verdiği projeye göre Ürgüp'ün en eski mahallesi olan Kayakapı'daki eski mülk sahiplerinin Adının da yaşatıldığı Esat AĞA Konağı, Davut Ağa Konağı gibi 212 tarihi yapı titizlikte restore ediliyor. Uzun soluklu proje tamamlandığında eski mahalledeki yıkık dökük haldeki kaya camisi, kaya kiliseleri, çeşmeleri ve Roma hamamı da ayağa kaldırılacak, bazı yapılar müze olarak düzenlenecek. Bağcılık, şarapcılık desteklenecek, sanatsal etkinlikler düzenlenecek, dokuma, çömlek ve heykel gibi el sanatlarının üretimine yönelik atölyeler açılacak. 
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Restorasyon çalışmaları devam eden ve etap etap turizme kazandırılan Kayakapı projesi tamamlandığında Ürgüp'ün turistik geleceğine önemli bir katkı sağlayacağı çok açık.” Dedi. 
Ürgüplü DİNLER Ailesi tarafından yok olmuş, yıkılmış bir mahallenin yeniden canlandırılarak geleceğe miras bırakılacağını söyleyen Belediye Başkanı Yıldız, “Belediye ile özel sektörün el ele verdiğinde yap işlet devret modeliyle ortaya nelerin çıkarılabileceğinin en iyi göstergesi Ürgüp Kayakapı Projesidir.” diyerek sözlerini tamamladı.