Üyelerimizin Mesleki Onurunu Yükseltmek İçin Yola Çıktık

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer'in görevi bırakacağını açıkladığı 2013 yılı Kasım ayında adaylığını açıklayan Gazeteci Behçet Alkan, "Cemiyet Başkanımız Muammer Başer, genel kurula tek liste gidilmesi yönünde teklifte bulundu. Bizler de bu teklifi kabul ettik. Muammer Başer başkanlığında  önümüzdeki günlerde tüm cemiyet üyelerinin katılımıyla genel istişare toplantısı yapılacak, bu toplantı neticesinde çıkan karar tüm adayları bağlar nitelikte olacaktır" dedi.

Alkan, "1997 yılında başladığım Nevşehir'de başladığım gazeteciliği hayatımıza nakşettik. Gerek Ankara'da mesleğimizi yürüttüğümüz yıllarda gerekse Nevşehir'de amacımız hep daha iyisini başarıyla yapabilmek oldu. Cemiyet gazetecilerin şeref ve onur çatısıdır. Nevşehir'de ve federasyonumuzda yerel haberciliği daha iyi noktalara taşımak, Nevşehir'de kamuoyunu aydınlatmak için mücadele eden meslektaşlarımızın beklentilerini yükseltmek ve üyelerimizin mesleki onurlarını yüceltmek gayesiyle yola çıktık. Cemiyetimiz için alınacak kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yaptığı programlarla gazetecilikteki başarısını gözler önüne seren Alkan, yerel haberciliğe farklı bir boyut katarak Nevşehir kamuoyuna yerelin dışında da doğru ve nitelikli bilgiler sunmak için savaş muhabiri olarak son 2 yılda defalarca Suriye’ye gidip “orada gerçekte neler oluyor?” sorusunun cevabını haber bültenlerine taşıdı. Halep’te çatışmaların sürdüğü sıfır noktasında yaptığı haberler ulusal birçok haber kanalında Alkan’ın imzasıyla yayınlandı.
 Alkan,  yerel yayıncılığa belgesel kültürünü yerleştirerek, Nevşehir’de görev yapan meslektaşlarına da belgesel alanında yer ayırdı ve “Habercinin Hatırası” adlı yapıtla gazetecilerin yaşadıklarını kamuoyuna aktardı. 
2009 yılından beri Kapadokya TV Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Alkan, mesleğinin 17. yılında Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevine de talip olduğunu belirtti.