Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ ve beraberinde Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI, Nevşehir Kaymaklı Kasabası Belediye Başkanı Halit ELMA’yı ziyaret etti ve kasabanın sosyo ekonomik projeleri hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.  

Ziyarete, Vali AKTAŞ, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI, Derinkuyu Kaymakamı Murat ÖZTÜRK, TKDK İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK ve Doç.Dr. Mehmet ŞAHİN de  eşlik etti.

Kaymaklı da yapılan incelemelerde Kaymaklı Belediye Başkanı ELMA, belde ve projeler hakkında Vali AKTAŞ ve BOSTANCI'ya bilgi verdi.

Beldenin geçim kaynağının turizm, tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Kaymaklı Belediye Başkanı ELMA, kuru kaymak başta olmak üzere Kaymaklı’ya özgü ve geçim kaynağı olan her ürünü korumayı ve geliştirmeyi hedefleyen projelerinin olduğunu anlattı.

Görüşmelerin ardından heyet, restorasyonu tamamlanan tarihi konağı ve yeraltı şehri gezildi.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit ELMA, Vali AKTAŞ ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan BOSTANCI’ya ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.