Vali Mehmet Ceylan, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Ürgüp-Başdere yolunda incelemelerde bulundu. Beraberinde Ürgüp Kaymakamlığına vekâleten bakan Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Uğur Akgüllerle çalışma yapılan yolu inceleyen Ceylan, kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

 

16 km’lik yolda önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Ceylan, İl Özel İdaremiz 200 km yol yapacak bu yıl. 25 km’si tamamlandı. Yollarla ilgili bir problem yok şuanda. Yama çalışmaları da devam ediyor dedi.

 

Yolların neden sıcak asfalt olmadığı konusuna da değinen Ceylan, “Bizde çok istiyoruz. Ama biliyorsunuz sıcak asfalt yapmak için gerçekten büyük bir maliyet çıkıyor. Bu maliyet de bizim özel idare bütçesi ile yapabileceğimiz özellikle köy yolları için rantabl gözükmüyor. Çünkü araç trafiği yeterli değil. Oraya yapacağımız yatırım ile elde edeceğimiz fayda ve yaptığımız yatırımın maliyeti karşılaştırıldığında arada büyük bir uçurum oluşuyor. Yılda 200 civarı aracın gittiği yolu sıcak asfalt yapmak uygun değil. Ama karayolları ağındaki Ürgüp-Nevşehir, Avanos-Nevşehir yollarının kesinlikle sıcak asfalta dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Karayolları bu yıl içerisinde sıcak asfalt yapımına başlayacak.” diye konuştu.