ÇEVRE Mühendisleri Odası’nın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de sadece 6 vilayetin havasının temiz çıktığı, bu illerin arasında Artvin, Bitlis, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat’ın da bulunduğu öğrenildi. Peki, ilimiz Nevşehir'de bu durum nasıl?

İlimiz Nevşehir'de ise hava kirliliğinin normal değerlerin üzerinde olduğu belirtildi. Yani Nevşehir'de ciddi hava kirliliği yaşanıyor. 

Vatandaş soruyor: “Yetkililer uyuyor mu?”Nevşehir, hava kirliliği sınırın çok üzerinde

* Vatandaşlar, “Kaloriferleri denetleyen kurum yetkilileri bu dumanı görmüyor mu? Bunu görmemek için kör olmak gerekir. İllaki ihbarda mı bulunulması gerekiyor?” şeklinde konuştu.

* Ayrıca, kalorifer yakma saatleri yokmu bu şehirde be kardeşim? diye sitemde bulunan Vatandaşlar  eğer varsada, uymayanlara hakkında yasal işlem yapılıp yapılmadığını da sordu.​

DOĞALGAZ ABONE SAYISI ARTMALI

Nevşehir ili doğalgaz olmasına rağmen havası kirli illerin üst sıralarında yer alıyor. Eğer birde Doğalgaz olmasa vay halimize …
Özellikle Diğer kentlerde Sanayi ve nüfus yoğunluğu baz alındığında Nevşehir için ortalama 55 değeri ile hava kirliliğinde SOS verdiği tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Nevşehir'de Daha yaşanabilir bir gelecek için doğal gaz kullanımı büyük önem taşıyor.

Her ne kadar Nevşehir'de hava kirliliğinde önemli bir oranda iyileşme yaşansa da hava kirliliği problemlerini çözmek için doğal gazın kullanımın yaygınlaşmasıyla daha temiz bir hava solumak ve daha mavi bir gökyüzüne ulaşmak mümkün.”

Nevşehir hava kirliliği ile mücadele yetersiz.  

“YETKİLİLERİ, BU DUMANI GÖRMÜYOR MU?”
Çarşı merkezindeki binaların bacalarından çıkan dumanın görmemek için kör olunması gerektiğini ifade eden bazı vatandaşlar da ilgili kurumlara şöyle sitemde bulundu: “Kaloriferleri denetleyen kurum yetkilileri bu dumanı görmüyor mu? Bunu görmemek için kör olmak gerekir. İllaki ihbarda mı bulunulması gerekiyor?”

CEZA KESİLMESİ İSTENDİ...
Denetimlerin, Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Nevşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden vatandaşlar, ilde yaşanan hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için kurallara uymayanlara ceza kesilmesini istedi.

Kazan yakma saatleri dışında kaloriferi yakan yakıcı ile apartman yönetimine ayrı ayrı ceza uygulanması gerektiğini bildiren vatandaşlar, “Ceza uygulanmadığı sürece temiz havaya kavuşamayacağız.” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Sınıfta Kaldı...!
Şuana kadar kaç yıldır daha bir kez olsun Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden tek bir açıklama yada çalışmaları ile alakalı haber merkezimize tek bir metin ulaşmadı. Umarız çalışmalarını bizlerlede paylaşırda bizde bu çalışmalardan haberdar olur kamuoyunuda haberdar ederiz. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü nedir ? Görevleri nelerdir? Şimdiye kadar hangi çalışmalar yapıldı? Projeler nelerdir? Ayrıca, Nevşehir'de hava kirliliğine ilişkin son bilgi paylaşımınıda bir zahmet bekliyoruz.