2019 Yerel Seçimleri ile Yerel Yönetimlerde köklü değişiklikler yapılacak. Buna göre Nevşehir'in de içinde bulunduğu 51 il Bütünşehir statüsüne geçiyor. 2019 yerel seçimlerinde ‘bütünşehir’ düzenlemesinin uygulanabilmesi için, yasal çalışmanın en geç 25 Mart 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. 

“Bütünşehir Yasası“ Mart Ayında Meclise Gelebilir...!​

Yerel yönetimlere ilişkin düzenleme hakkında en son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Yazıcı yaptığı açıklamasında, yerel yönetimlere ilişkin düzenlemenin yerel seçimlerden bir yıl önce Meclis'ten geçme zorunluluğu bulunduğunu hatırlatarak, "Düzenlemenin ilk gündem maddesi olarak önümüzdeki hafta veya bu ay sonuna kadar Meclis'e gelir. Mart sonundan önce de Meclis'ten geçişi sağlanır." dedi.

İŞTE DÜZENLEMEYLE 51 İL BÜTÜNŞEHİR OLACAK 
Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce