Yarım Asırlık Çiftler Kültür Ve Sanat Merkezinde Bir Araya Geliyor
50 Nevşehir Belediyesi’nin  toplumun en temel yapı taşı konumundaki aile birlikteliğinin,  sosyal hayatın vazgeçilmez bir değeri olduğu düşüncesini daha yaygın hale getirmek amacıyla geleneksel hale getirdiği  ‘Aile Olmak Zor Değil’ isimli ödüllü projesi kapsamında düzenlediği etkinlik,  21 Eylül 2017 Perşembe günü gerçekleştiriliyor.
Evliliklerinin 50. yılı dolduran çiftlere yönelik olarak  Nevşehir Belediyesi tarafından  hazırlanan programa,   Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayacak olan   Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı(UCLG)na bağlı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(MEWA)  Uluslararası, ‘  Aracı Şehirler, Sürdürülebilir Kalkınmanın Kilit Aktörleri” konulu ‘Aracı Şehirler Orta Doğu ve Batı Asya(MEWA) Bölgesel Forumuna katılan çeşitli ülkelerden gelen belediye başkanları, yerel teşkilat yöneticileriyle akademisyenlerde davet edildi.
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 21 Eylül 2017 Perşembe günü saat 20.00’ de   gerçekleştirilecek etkinlikte yapılacak konuşmaların ardından ,   Nevşehir Belediyesi Türk Halk Oyunları ekipleri gösteri sunacak ve Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait türkülerin seslendirileceği bir de konser verecek. 
Etkinlikte evliliklerinin 50. Yılını yaşayan çiftlere Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan çeşitli hediyeler takdim edilecek.