Aile ve Sosyal İlişkiler Federasyonu (ASİF) Türkiye genelinde hızla büyüyor. Federasyonun Nevşehir İl Temsilciliğine Ürgüp’lü İş Adamı Yavuz Ayhan İl Başkanı olarak atandı.
 
Federasyon Başkanı Bekir Ayazın Sosyal Medyadan yayınladığı İç Anadolu ASİF İl Başkanları Listesinde Ürgüp’lü İş Adamı Yavuz Ayhan var.
 
Konu ile görüştüğümüz Hemşerimiz Yavuz Ayhan; “Bize verilen bu önemli görevi layıkıyla yerine getireceğini ve ASİF’in Nevşehir Listesinde özenle seçilmiş ve alanında uzman kişilerin olduğunu belirtti. Çok kısa bir süre içerisinde düzenlenecek olan basın toplantı ve mazbata töreni ile listeyi duyuracaklarını ve bu listede Basın Ve Halkla İlişkiler, Kadın Ve Sosyal Statü Hiz. ,Yerel Yönetimler, Gençlik Ve Spor Hiz. ,Şehit Ve Gazi Hiz. ,Mali-Ekonomik İşler, Ceza Ve Tutukevleri Hiz. ,Ar-Ge, Yaşlı Ve Bakıma Muhtaç, Çocuk Hiz. ,Aile Ve Toplum Hiz. ,Engelli Hiz. ,Hukuk Hiz. ,Kırsal Kalkınma gibi konuların olduğunu açıkladı.”
 
ASİF NEDİR ?
 
Ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Toplumun menfaatine olacak her türlü faaliyeti destekleyecek çalışmalar yapmaktır.
Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve kanunları doğrultusunda kendisine bağlı üyelerin amaçlarını gerçekleştirmeye yardımcı olmak, bu amaçla üyeler arasında koordinasyon ve iş birliğinin en üst düzeye çıkarılması temel olmak üzere ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, bölgesel, sek törel ve ulusal ekonomik sosyal, kültürel politikaların oluşmasını sağlamak, ulusal ve uluslar arası ekonomik , sosyal, kültürel, teknik ve insan potansiyellerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyette bulunmak.
Bölgesel ve çeşitli sektörlerde kalkınma vizyonları gerçekleştirerek uluslar arası entegrasyon ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmak, projeler geliştirmek. Bünyesinde üyelerin konularını da göz önüne alarak iş dünyası, eğitim, kadınlar ve kültürel konularda sorunlar ve çözüm önerilerini kamuoyuna yetkili ulusal, uluslar arası kurum ve kuruluşlara duyurmak amacıyla üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak, sivil toplum kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaştırılmasına çalışmak, sanayici iş adamları ile tüm federasyon mensuplarının sorunlarına sahip çıkarak toplumda öncü ve girişimci nitelikleri geliştirmek, çevre insan sağlığı, ekoloji ve ekosistem sağlığı ile ilgili olarak halka ve üye dernek üyelerine yönelik çalışmalarda bulunmak bu tür çalışmalarda çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapmak.
Milli bütünlüğe yararlı faaliyetlerini desteklemek. Milli kültürün ayrılmaz parçası olan Türk kültürü el sanatları zanaatlarını yaymak, yaşatmak geliştirmek ,tanıtmak üretim yapmak ve yapanları desteklemek. Üyelerimizin birbiri ile ve bütün yöredeki yöre insanları ile ve Türk ülkelerindeki insanlarla olan münasebetlerini geliştirmek, sosyal politikalar üreten ve sosyal politikaların muhatabı olan tüm kurum ve sosyal muhataplara dönük bölgesel ve ulusal çapta eğitim, seminer, paneller, kongreler sempozyum, yarışmalar, açık oturumlar, forumlar konferanslar ve benzeri eğitim organizasyon faaliyetlerini düzenlemek ve düzenlettirmek.
Avrupa birliği giriş sürecinde ilgili kurumların idari hukuki ve yapısal uyumunun sağlanmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak ve sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu hususta çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.