Nevşehir İl Müftülüğü Çetinel Camii’de Yaz Kuran Kursu Kapanış Programı Düzenledi.
2017 Yılı Yaz Kuran Kursları Sona Erdi. Nevşehir İl Müftülüğü Çetinel Camii Görevlileri Yaz Kuran Kursu Kapanış Proğramı Düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 12 Haziran 2017 Tarihinde başlatılan Yaz Kuran Kursları sona erdi. Nevşehir İl Müftülüğü Cetinel Camiide Yaz Kuran Kursu kapanış programı düzenledi. Dokuz hafta süren kursta öğrenciler hafta içi pazartesi-Cuma günleri arasında beş gün Dini eğitimlerini aldılar. Çetinel Camii'nde görev yapan Camii İmam Hatibi Hüseyin Yılmaz, Müezzin Kayyım Recep Otkan tarafından verilen derslerde öğrenciler İslam dininin emir ve yasaklarını, Kuran okumayı, Namaz surelerini, Hadis derslerini, İlmihal bilgilerini, Peygamberimizin hayatını, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak bilgilerini öğrendiler.
Kurs boyunca öğrencilere bütün Kitapları ve Kuranı Kerim okumaya geçenlere de Kuranı Kerimleri Nevşehir İl Müftülüğü tarafından ücretsiz verildi. Yine Yaz Kursu boyunca en eğlenceli ve keyifli dakikalar geçiren öğrenciler Kurs boyunca ikramlar yapıldı, Cami içinde masa tenisi etkinliği düzenlendi. 
Kapanış Programı: Sunuculuğunu Çetinel Camii İmam Hatibi Hüseyin Yılmaz yaptığı program da Kuran tilaveti, ilahi ve ezgiler okundu. Kurs boyunca kursa gelen çocukların düzenli namaz kılmaları ve camii alışkanlığı oluşturmak amacı ile düzenlenen 5 Vakit Namazını Vaktinde ve Camide Kıl Yarışmasında Namaz Kılma Takip Ağacı oluşturuldu. Bir ay boyunca en çok Namazını camide ve düzenli kılan kurs öğrencilerinden birinci, ikinci, üçüncü ve diğer derecelere giren öğrencilere Akıllı Telefon, Bisiklet, Spor  Ayakkabısı, Saat kazandılar her öğrenciye ayrı ayrı futbol topu hediye edildi. Camide yapılan programa hem öğrenciler hem de aileleri katıldı yapılan dua ve nasihatlarla son buldu.
Çetinel Camii Yaz Kuran Kursu Hediye Kazanan Kurs Öğrencilerimizin Listesi
1-Koray Taygurt Akıllı Telefon, 
2-Metin Arkadakalmaz Bisiklet, 
3-İbrahim Dede Bisiklet, 
4-Hüseyin Özer Spor Ayakkabı, 
5-Taşan Kütük Saat, 
6- Ayberk Özcan Saat, 
7-Abdullah Önal Saat,
8-Mehmet Can Keskin Camiler arası Kur'an-ı Kerim-i güze okuma ve bilgi yarışmasında Nevşehir üçüncüsü. Tüm katılan kurs öğrencilerine Futbol  topu  hediye edildi.