"Yeniden yapılandırmada süre bir ay uzatıldı"... Açıklama Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi... Bakan Şimşek, yoğun talep üzerine yapılandırma ve ödeme süresini uzattıklarını belirterek, 3.5 milyon kişinin, 33.4 milyar lirasının yapılandırıldığını duyurdu...

Vatandaşların kamuya olan borçlarını yapılandırması için verilen süre 1 Aralık Pazartesi günü doluyordu...

Ancak, gelen yoğun talep üzerine Maliye Bakanlığı başvuru ve ödeme tarihlerini "bir ay" uzatma kararı aldı. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, elektrik ve kalkınma ajanslarına borcu olanlar yeniden yapılandırma için 31 Aralık'a kadar başvurabilecek. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılandırmanın uzatılmasına ilişkin kararın Bakanlar Kurulu'na gönderildiğini açıkladı ve sadece vergi dairelerine yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğunu, 33,4 milyar lira alacağın yapılandırıldığını söyledi.

Aynı şekilde, 31 Aralık'a kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılacağını aktaran Şimşek, ilk taksit ödemelerinin 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 mesai saati bitimine kadar yapılabileceğini bildirdi. 

Araçların muayenelerini süresinde yaptıramamış olanlara da önemli bir imkan getirileceğini vurgulayan Maliye Bakanı, 31 Aralık 2014'e kadar araç muayenesi yaptırılabilmesine yönelik süresinin 30 Haziran 2015'e kadar uzatılacağını açıkladı. 

Vatandaşları uyaran Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımız, süre uzatıldı diye başvurularını ertelemesin ve bir an önce işlemlerini bitirsin" dedi.