Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından   denetim ve kontrol çalışmalarının geçen yıl içerisinde de etkin bir şekilde devam ettirildiği bildirildi.  

 Nevşehir merkez sınırları içerisinde toplum ve çevre sağlığı açısından daha yaşanılabilir bir kent oluşturulmasına yönelik denetim hizmetlerini sürdüren Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl içerisinde 5171 işyeri denetimi gerçekleştirdi. Söz konusu denetim çalışmaları sırasında eksiklikleri belirlenen 1092  işyeri işletmecisine yönelik olarak durum  tespit tutanağı düzenlendi.

 Nevşehir Belediyesi’nin diğer hizmet birimleri ile de koordineli bir şekilde temizlik ,imar, yol, su, kanalizasyon ve park gibi hizmetlerdeki aksaklıkların giderilmesini sağlamak konularında da destek hizmeti sunan Nevşehir Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü’nce yine geçen yıl içerisinde ,  153 Çağrı Merkezi aracılığıyla  vatandaşlardan gelen 3472 yazılı, sözlü ve telefon aracılığıyla iletilen şikayet değerlendirilerek neticelendirildi. Ayrıca BİMER kanalıyla da gelen 170 başvuru değerlendirilerek ilgililere bilgiler aktarıldı.

 Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ruhsat servisi tarafından ,  vatandaşların müracaatları, ekiplerin yaptığı denetim ve kontroller sonucunda 435  işyeri açma ve çalıştırma ruhsat başvurusu sonuçlandırıldı.Geçen yıl içerisinde yine 334 işyerine de hafta tatili ruhsatı verildi. Bu çalışmalar kapsamında ruhsatı olmayan işyerlerine ruhsat almaları için süre verilirken, süresi içerisinde ruhsat almadığı belirlenen 15 işyerine idare para cezası uygulandı.

 Yapılan denetim ve kontrollerde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca, 215  cezai işlem uygulanırken, yapılan tüm uyarılara karşın gerekli koşulları oluşturmadığı belirlenen 14 işyerinin çalışmaları süreli veya süresiz olarak da durduruldu

 Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, görev alanına giren alanlarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.