Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabası ile bazı köylerinde etkili olan sağanak sele neden oldu. Nevşehir OSB'de sel suları nedeniyle yollar göle döndü!

Acıgöl yolu sele teslim oldu. Araçlar dakikalarca bekledi...

Nevşehir-Aksaray arası Acıgöl yol güzergahında meydana gelen sel suları nedeniyle Nevşehir Organize sanayi girişinde yollar göle döndü araçlar suya gömüldü.  Bu istikameti kullanan sürücüler sel sularıyla kaplanan yolda ilerlemekte güçlük çektiler. Aşırı yağışın yol açtığı sel suları sebebiyle Organize kavşağı mevkiinde yeni yapılan yolda göçük meydana geldi briket yüklü bir Tır yan devrildi.

Sağanak yağış sonrası yollar göle döndü

Ekipler yolu tekrar ulaşıma açmak için büyük mücadele verirken, tepkili vatandaşlar; "Her yağış sonrası aynı bölgede aynı sıkıntı yıllardır yaşanıyor. Nevşehir Acıgöl arası yeni yapılan yolda hasar oluştu. Daha ne zaman kalıcı bir tedbir alınacak." diye sezlenişte bulundular.  Sürücüler ve vatandaşlar bu sorunun artık yetkililer tarafından köklü bir çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

Nevşehir OSB girişi sel suları altında kaldı.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yaklaşık 1 saat süresince etkili oldu. Yağış nedeniyle Acıgöl'e bağlı Karacaören, Tepeköy, Boğazköy, OSB bölgesi ile Tatlarin ve Karapınar beldelerinde caddeler ve yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü. Sel suları nedeniyle bu bölgede ulaşım sorunu yaşanmasına neden oldu.

Özellikle Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar ve Tatlarin beldeleriyle, Boğazköy, Karacaören, Tepeköy köylerinde sel suları ile kaplandı. Kuvvetli yağışlar sonrası Nevşehir-Acıgöl yolu muayene istasyonu ve OSB bölgesi sel sularına teslim oldu. 

Aksaray Nevşehir Yolu Araç muayene istasyonu bölgesinde etkili olan sel sebebiyle bu istikamette araçlar ilerlemekte güçlük çekti. 

Boğazköy Nevşehir organize sanayi yolunda bazı araçlar yol kenarında çamura gömüldü. Bir Tır yol kenarına devrildi.

Nevşehir OSB girişinde sel suları nedeniyle oluklar taştı, yol kenarlarında adeta göl adaları oluştu. Sel sonucu bazı araçlar çamura gömüldü. Sel suları nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Karayolları ekipleri tarafından yolda temizlik çalışması yapıldı.

Nevşehir-Tuzköy Havalimanı ile Acıgöl arasındaki bağlantı yolunda yağış sonrası yüksek kesimlerden selle birlikte gelen kum, toprak, bitki artıkları,  çamur ve taşlar bu bölgede hava yolunun bazı bölümünü sular altında bıraktı.