Nevşehir'de etkili olan sağanak yağışın ardından soğuk hava buzlanmayı da beraberinde getirdi. Özellikle Nevşehir'i ilçe ve beldelere bağlayan yollar adeta  buz pistine dönerken çok sayıda kaza medyana geldi, vatandaşlar işlerine, çocuklar ise okula gitmekte büyük zorluk yaşadı.

Nevşehir'de bugün sabah saatlerinde gizli buzlanma sebebiyle kaza sayısı 1 saatte 10 dan fazla olduğu öğrenildi. 

Sis, pus ve gizli buzlanma nedeniyle Nevşehir'in farklı noktalarında bir çok sayıda kaza meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Başta Nevşehir Avanos yolu, Ürgüp yolu ile, Uçhisar-Göreme arası , Kavak kavşağı,  İbrahimpaşa rampasında gizli buzlanma sebebiyle bazı araçlar yol kenarında devrildi, bazı araçlar orta refüje çıktı. Kazalarda ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralanırken araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yoldan geçen vatandaşlar da kazaları cep telefonu ile kaydetti. Bölgeye çok sayıda karayolları ekipleri ve trafik polisleri sevk edildi.

Her yerin buz tuttuğu kentte sağlık ekipleri, ambulanslar, polis ekipleri ve jandarma ekipleri de olaylara müdahale etmekte zorlandı. 

Kazaların ardından bölgeye sevk edilen ekiplerin çalışması devam ediyor.

Öte yandan kaza yapan araçlar, oto tamircilerde yoğunluk oluşturdu. Kaporta ustaları, sürücülere daha dikkatli araç kullanmaları için uyarıda bulundu.

İşte Nevşehir'de gizli buzlanma ve korkutan o görüntüler