Bir süredir gündemde olan kahvehane, çay ocağı ve çay bahçelerindeki içecek fiyatlarına zam konusu, geçtiğimiz gün alınan kararla resmen yürürlüğe girdi.

Nevşehir Kahveciler Odası’na bağlı olarak ticari hayatına il genelinde devam eden kahvehane, çay ocağı ve çay bahçeleri için yeni tarife belirlendi. 

Nevşehir Kahvehaneci ve Lokantacılar odasının talebiyle kahvehane ve çay ocaklarında satışa sunulan çay zamlandı.

Nevşehir'de Çay zamlandı, ekmek zammı kapıda

Nevşehir Kahvehaneciler, Lokantacılar ve İnternet Kafeterya işletmecileri Odası Başkanı Necati Daşlıca, son aylarda girdi fiyatlarına gelen zamlarla birlikte  zam talebinde bulunmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.  

Nevşehir Kahvehaneciler, Lokantacılar ve İnternet Kafeterya İşletmecileri Odası Başkanı Necati Daşlıca, girdi fiyatlarına gelen zamlarla birlikte zam talebinde bulunmak zorunda kaldıklarını belirtirken, Kahvehanelerde satışa sunulan Çay, Oralet, Tarçın ve Elma türü içeceklerin 6 TL'den, Kahve ve Salep türü içeceklerin ise 18 TL'den satışa sunulmaya başlandığını belirtti. Köy ve kasabalarda bir bardak Çay 5 TL'den, Kahve ve Salep türü içekler ise 18 TL'den satışa sunulacak.  

İşte güncel fiyatlar;

MERKEZ KAHVEHANELER İÇİN;

Çay, Oralet, Tarçın, Elma 6,00 ₺
Salep Fincanda 18,00 ₺
Kahve 18,00 ₺

ÇAY OCAKLARI - KÖY VE KASABALAR İÇİN;
Çay, Oralet, Tarçın, Elma 5.00 ₺
Salep Fincanda 18,00 ₺
Kahve 18,00 ₺

TURİSTİK BELDELER İÇİN
Çay, Oralet. Tarçın, Elma 7,50 ₺

Salep Fincanda 20,00 ₺ 
Kahve 20,00 ₺

NOT: Bu Fiyatlar KDV Dahil Uygulanacak Azami Hadleri Göstermektedir.

Bu arada geçtiğimiz günlerde ekmeğe zam talebinde bulunan Fırıncılar odasının talebinin ise bugün, yarın onaylanması bekleniyor. Fırıncılar odası 4,5 TL'den satışa sunulan ekmeğin fiyatının 7,5 TL'ye çıkarılmasını talep etmişti.