Nevşehir'de İHH tarafından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek olmak amacıyla Tarık Kasekçi parkında oturma eylemi düzenlendi.

Oturma eylemi öncesinde Nevşehir İHH tarafından yapılan basın açıklamasında İsrail’in bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldığı ifade edilerek; İsrail bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına almaktadır. Savunmasız sivillerin bombalarla öldürülmesi savaş değil, soykırımdır.

Bu nedenle İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Tarık Kasekçi parkında bir oturma eylemi planladık. İnşallah bu zulüm ve saldırılar durur ve adil bir barış süreciyle, olması gereken sona ulaşılır diye ümit ediyoruz. Bizler Filistin’e destek olmaya ve her platformda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi başladı.

Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel'de; "İsrail saldırılarına devam ediyor! Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Zulme sessiz kalmamak için bu akşam saat:22.00'ye kadar bizler buradayız. Bu zulüm bitene kadar devam edecek olan eylemimize sizleri de bekliyoruz." dedi.