Çocuk gelişimi bir çocuğun büyüyüp geliştiği sürecin genel tanımıdır ve bu süreç oldukça hassastır. Bu süreçte aileler çocukları için elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret etse de sonuç istenildiği gibi olmayabilir. Bunun nedenlerinden biri günümüzde çocukların ihtiyaçlarının, istekleri kadar kolay karşılanamıyor olmasıdır. Çocuklarda kendi ihtiyaçlarını karşılamak için farklı yollar deneyebilirler. Bu da bazen aile içinde krizlere yol açabilir. Geçer diye müdahale edilmeyen krizler diğer gelişim alanlarını da olumsuz etkiler ve yaşamın ilerleyen döneminde tekrar ortaya çıkar.   Hem bu krizlerin çözümü hem de çocuğunuzla daha iyi bir ilişki kurabilmek için ÖZÜM AİLE ve ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİMİZ ’den destek alabilirsiniz.

 Ebeveyn danışmanlığı ile kriz ve problemleri çözüme kavuşturabilir, farkındalık kazanabilir, çocuğunuzla aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz.

Oyun terapisi ve resim analizi ile çocuklarınızın duygu ve ihtiyaçlarını anlayarak kendini yönetmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuk değerlendirme testleri ile normal ya da anormal durumlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çocuklarda duygu düzenleme ile çocuklarınızın duygularını tanımasına fırsat vererek benliğini oluşturmasına katkı sağlayabilirsiniz.

Çocuğunuzda; ÖFKE, KAYGI, KORKU, TIRNAK YEME, PARMAK EMME, ALT ISLATMA, OKUL FOBİSİ, AKRAN ZORBALIĞI, KARDEŞ KISKANÇLIĞI, İZİNSİZ ALMA(çalma), DİKKAT EKSİKLİĞİ vb. davranış bozukları varsa müdahale yöntemleri için destek alabilirsiniz.

MOXO Sürekli Performans Testi (6-12 yaş ve 13-65 yaş) ile dikkat eksikliği, zamanlama problemi, dürtüsellik ve hiperaktivitesinin ölçülmesini sağlayabilirsiniz.

ATTENTİONER dikkatimi topluyorum programı ile (7-18 yaş grubu) çocuklarınızın dikkat sürelerini artırabilir, günlük hayatta karşılarına çıkan görsel veya işitsel uyaranlara rağmen dikkatlerini sürdürebilmelerine yardımcı olabilirsiniz. (Program öncesinde ve sonrasında uygulanan moxo testi le gelişmeyi somut olarak görebilirsiniz.)

Çocuk gelişimi (lisans) bölümden, aldığım eğitimlerden, okuduğum kitaplardan edindiğim bilgi ve deneyimlerimi bir anne olarak sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. “Konu çocuksa, konu hassas” mottosuyla yolumun kesiştiği herkese iyi gelebilmek duasıyla...                                                 

 Hatice KAZANCI

Çocuk Gelişimi Uzmanı & Aile Danışmanı

ÖZÜM AİLE ve ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ

Adres: 1 Emlak Gayrimenkul Plaza 20 Temmuz mahallesi Mustafa Parmaksız caddesi no: 41/5 Nevşehir

GSM: 0 384 213 80 40
           0 507 213 80 40