Bu defa kurt değil sokak köpekleri, Nevşehir'de yetiştiricilerin korkulu rüyası oldu.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı kasabasında boş bir arsada bağlı bulunan iki oğlak sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Feci olayda sokak köpeklerinin saldırısı sonucu 1 oğlak telef olurken, 1 oğlakta yaralandı.

Oğlakların sahibi Adil Arı, komşuların haber vermesi sonucu olay yerine geldiğinde karşılaştığı manzara karşısında adeta şok oldu. 

Parçalanmış halde bulduğu oğlağı görünce gözyaşlarını tutamadığını ifade eden Arı, Bugün sabah saat:10.00 sularında sokak köpekleri iki oğlağıma saldırdı. Biri olay yerinde telef oldu diğeri ağır yaralı, her yerinde ısırık izleri var. Daha öncede aynı olayı yaşamıştık. İnsanlarada saldırıyorlar sadece hayvanlara değil. Geçen sene kümesimize girip tavuklarımızı telef etmişlerdi ayrıca bir süt keçimizi de parçalamışladı. Bu olayın müsebbibi olarak sözde hayvanseverim diyenleri görüyorum. Sokak köpekleri hayvanda bu oğlaklarımda hayvan değilmi. Hakkımı hellal etmiyorum onlardan Allah katında davacıyım" dedi.

Adil Arı, "Sabah hayvanlarımın yanına geldim ve karşılaştığım manzara karşısında şok oldum. Bir baktım 4,5 ve 4 aylık iki oğlağım yerde, yatıyor. 1 oğlağım kuzum telef olmuş. Ben gece gündüz emek veriyorum. Bana günah değil mi?  Ben ne yapacağım şimdi?  Bu sokak köpeklerinden şikayetçiyim. Yetkililerden destek bekliyorum. Bu sokak köpeklerine bir çözüm bulunsun. Köpeklerin hakkını savunanlar benim bu hayvanlarımın hakkına ne diyecek. Bundan sonra kimse sokak köpeklerinin hakkını savunuyoruz diye benim karşıma çıkmasın" ifadelerinde bulundu.