Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyü Muhtarı İlhami Özey, kuraklığın etkisiyle su kaynaklarında meydana gelen azalmalar nedeniyle yaşanan içme suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladı.

Bu bağlamda 500 bin TL’lik bir maaliyetin sağlanabilmesi için imece usülü kampanya başlatan Gümüşkent Köyü Muhtarı İlhami Özey; "Kıymetli Vatandaşlarımız malûmunuz üzere iklim şartlarından dolayı bölgemiz fazla yağış almadığı için önümüzdeki süreçte içme suyumuzda büyük sıkıntılarla karşılaşacağımız aşikârdır. Cazibeli (kendinden gelen) suyumuz depolarımızda yeterli seviyede değildir.

Köyümüze Alternatif su kaynaklarıyla beslememiz şarttır. Jeoloji mühendisimizin yaptığı araştırma neticesinde Aktaş Mevkiinde 100-110 metrede, ortalama saatte 50-60 ton su olduğu tespit edilmiş olup bu suyu köyümüze kazandırmak istiyoruz.

Bölgede yapılan araştırmada 35 metreden sonra kaya olduğundan dolayı sadece Havalı Sondaj makinası çalışacağı ve açılacak kuyudaki suyu güneş panelinin çıkartması için ortalama maliyet 500.000₺ (Beşyüz Bin) lira civarındadır. Ben Gümüşkent Köyü Muhtarı olarak bu paranın çok değerli köyümüzde ve şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız olsun Avrupada yaşayan vatandaşlarımız olsun herkezin elini taşın altına koyup bu parayı toparlayacağımıza canı gönülden inanıyorum. Su gelecek ve yaşamdır. Geleceğimiz için her bir vatandaşımızın yardım ve desteklerini bekliyoruz. Şahsım adına ilk adımı atarak muhtarlık görevinden alacağım ilk maaşımı açılacak olan sondaj faaliyetine bağışlıyorum.

Yardım ve talepleriniz için 0 543 957 33 59 nolu telefondan ulaşabilirsiniz" dedi.

Yardımda bulunanların isimlerini teşvik ve örnek olması açısından paylaşıyoruz.

İşte gelen ilk bağışlar;

1..... İLHAMİ ÖZEY 20 BİN TL

2... UĞUR DÜŞÜN 5 BİN TL

3... Ömer Turan. 2 BİN TL

4...Nurdan Tokgöz Kaleli 1000 TL