Almanya Frankfurt'ta yaşayan Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz iş insanı Salih Taşdirek Hanau Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekilliğine üçüncü kez yeniden seçildi.

160 yıl önce kurulan Hanau IHK'nın 30 bin üyesi bulunuyor. Hemşehrimiz bu seçimle birlikte 5 yıl daha bu görevi yürütecek.

Nevşehirli gururumuz Salih Taşdirek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Her zaman kendi sahamda ilkleri gerçekleştirdim. yine en son IHK seçimlerindeki başarımın ardından Almanya’da tek ve ilk Türk IHK-Vizepräsident/Başkan Yardımcısı olarak üçüncü kez tekrar seçilmekle bu özelliğimi korumuş oldum. Bu sadece benim sevincim değil, şahsımda, Almanya’da yaşayan bütün vatandaşlarımızın gururu ve sevincidir’. dedi.

NEVBİAD'ın da Avrupa temsilcisi olan Salih Taşdirek aynı zamanda Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Hessen Eyaletinin de Yabancılar Meclisi Başkanı olan hemşehrimiz "Almanya'da çalıştığı fabrikayı satın alan Türk" olarak biliniyor.

Tebrik mesajı yayaımlayan NEVBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tekin, "Değerli hemşehrimiz Salih beyi kutluyoruz ve kendisi ile gurur duyuyoruz." dedi.