Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com yine gündeme önemli bir konuyu taşıdı. Tasarruf tedbirlerinin gündeme geldiği son günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019 yılında yaptığı açıklamada "muhtarlıklar kaldırılsın" önerisi Nevşehir'de yeniden gündeme geldi. 

MUHTARLIKLAR KALDIRILSIN MI?

Vatandaşların muhtarlıklarda hiçbir işinin olmadığı muhtarlıklardaki işlemlerinin hepsinin e devletten karşılandığı vurgulandı.

Nevşehir'de sosyal medya hesaplarında gündeme gelen “Muhtarlıklar Kaldırılsın” önerisi MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2019 yerel seçimlerine giderken muhtarlıklarla ilgili sözleri de anımsatıldı.

Sadece KÖY muhtarları kalsın!!! Diğerleri kaldırılsın...

Muhtarlıkların ülke ekonomisine ayda trilyonlarca yük olduğunu sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaşlar, “Tasarruf tedbirleri kapsamında "Köy muhtarlıkları" dışında Merkez, ilçe ve beldelerde mahalle muhtarlıkları kaldırılmalı. Türkiye’de 50.000 Muhtar var. Mevcut Teknolojik İmkanlarla, Muhtara Gerçekten Gerek Yok. Çok ciddi tasarruf sağlanabilir. Benim yıllardır Muhtarla hiçbir işim olmadı, Yerin dahi bilmem. Sizin işiniz oluyor mu? Sayın Devlet Bahçeli'nin muhtarlıkların kaldırılması teklifi eski bir teklif olmasına rağmen çok isabetli ve yerinde bir tekliftir umarım karara bağlanır.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar muhtarlık dışında sadece bir dönem milletvekili seçilmiş olmasına rağmen emekli maaşına bağlanan vekillerin emekli maaşlarınında kaldırılması gerektiğini savundular.

Nevşehirli vatandaşların ortak görüşü şu şekilde;

1. Muhtarlık Belediyelik bölgelerde kaldırılmalı,

2.Hazineden siyasi partilere verilen miktar kaldırılmalı,

3.Emekli milletvekili maaşları olan 53.000 TL civarında aldıkları tutar kaldırılmalı, normal SGK'dan emekli olan kişi gibi maaş alması gerekir. Sadece bir dönem Milletvekilliği yapanlara ise bu hak asla verilmemeli. Zira Milletvekilliği asla bir meslek değildir.