Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in değerli babası Mahmut Aktekin Ankara’da düzenlenen cenaze töreninin ardından  geçtiğimiz gün Karşıyaka mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Taziyeleri kabul eden Rektör Aktekin, cenazeye ve dualara iştirak ederek, acılarını paylaşan, kendilerini bu zor günde yalnız bırakmayan tüm dost, akraba ve yakınlarına teşekkür etti.

Rektör Aktekin, babasının vefatının ardından cenaze törenine katılan, taziyeye gelen, telefonla arayarak veya sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak başsağlığı dileyenler için bir teşekkür mesajı yayınladı.

NEVÜ Rektörü Aktekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Sevgili babam Mahmut Aktekin'in dünkü ani vefatı nedeniyle taziye dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Cümlemizin ölmüşlerine Allah rahmet eylesin, hayatta olan büyüklerine sağlıklı, hayırlı ömürler versin." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in vefat eden babası Mahmut Aktekin Beyefendi’ye Allah’tan rahmet; kederli ailesi ve Rektörümüz Semih Aktekin’e baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz." 

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.