Nevşehir Avanos İlçesinin sevilen esnafı Ömer Önal, 2024 yerel seçimleri için AK Parti’den Avanos Belediye Başkanlığı için aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. 

AK Parti’den Avanos Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İş insanı Ömer Önal, resmi başvurusunun ardından dosyasını ilçe başkanlığına teslim etti.

Ömer Önal'ı sevenleri yalnız bırakmadı

AK Parti'den Avanos belediye başkanı aday adaylığı dosyasını hazırlayan Ömer Önal, parti binasında aday adaylığı dosyasını İlçe Başkanı Cüneyt Pak'a  teslim etti. 

Yerel seçimlerde Avanos Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Avanos ilçesinin sevilen esnafı iş insanı Ömer Önal, partisinden aldığı başvurusunu resmi olarak yaptı. Müracaat evraklarını AK Parti’nin Avanos İlçe Başkanı Cüneyt Pak’a teslim eden Ömer Önal’ı çok sayıda sevenleri de yalnız bırakmadı. İlçe Başkanı Pak, aday adaylığının hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunarak, seçim sürecinin ilçe genelinde demokratik bir atmosferde geçmesini temenni etti.

Başkan Pak, ”İlçemizin kıymetli esnafı Ömer Önal'ın böylesine kalabalık seven dostları ile katılması bizleri memnun etmiştir. Allah hayırlı etsin” diye konuştu.

"KAZANAN AVANOS OLACAK"

AK Parti Avanos Belediye Başkan aday adayı Ömer Önal, “Aday adaylığı başvurumuzda bizleri yalnız bırakmadığınız hepinize çok teşekkür ederim. Bu sürecin hayırla sonuçlanmasını temenni ediyorum.” dedi.

Avanos halkı kadir şinas bir halktır, o yüzden Avanos halkına hizmeti bir borç olarak görüyoruz.” diyen Ömer Önal sözlerin şu sözlerle devam etti;

“AK Parti Dünyanın birçok yerindeki insanların dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin bulunduğu yerleri imar eden bir partidir. Liderimizin, Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durarak seçimlerde tüm belediyeleri alarak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bizim davamız şahıslara yönelik değil hizmete dayalı bir anlayıştır. AK partinin bu hizmet anlayışı belediyelerde’ de devam edecek. Türkiye’nin 81 ilinde belediyeleri alarak hizmetlerde çığır açacağımıza ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedefi doğrultusunda gideceğimize söz veriyoruz. Türkiye Yüz Yılında Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiği gibi ‘’Aşk ile çalışan yorulmaz’ anlayışıyla, inancıyla ülkemize ve milletimize özellikle de emanetlerini üzerimizde taşıdığımız sorumlulukla Allah nasip ederse Avanoslu hemşehrilerimize en güzel şekilde hizmet etmek istiyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ömer ÖNAL Kimdir?

1964 yılında Avanos’ta doğdum. İlkokulu ve Ortaokulu Avanos'ta, Lise eğitimimi Nevşehir Ticaret Lisesinde okudum.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Adalet bölümü, Anadolu Üniversitesi Toptan ve Perakende  Satış Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Uzlaştırmacı eğitimi aldım.

Aktif olarak 1983 yılında başladığım ticaret hayatında LPG dağıtımı, mobilya satışı, beyaz eşya bayiliği, seramik üretimi, güvenlik, bilişim, teknoloji, su artıma teknolojileri, gıda ve daha birçok alanda faaliyet gösteren çeşitli kuruluşları hayata geçirdim.

Kurduğum şirketler ve verdiğim hizmetlerle Nevşehir’de İç Anadolu Bölgesinin tamamında geniş bir iş ağına sahip oldum. EGM Güvenlik Ltd.Şti., Üçer Gıda Tic. San.Ltd.Şti. (Köftedokya), Suyum Su Arıtma Sistemleri Ltd.Şti. (Waterm) gibi şirketleri kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptım ve yapmaya devam etmekteyim.

Siyasi hayatımda 1986-1990 yılları arasında Anavatan Partisi Avanos İlçe Teşkilatında Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2008-2009 Demokrat Parti Avanos İlçe Başkanlığı görevlerini yaptım.

Bugüne kadar birçok Sivil Toplum Kuruluşunda çeşitli görevler aldım. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında uzun yıllar Disiplin Kurulu Başkanlığı, Meslek Komitesi Başkanlığı, Meclis Üyeliği yaptım ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevim halen devam ediyor. EkoAvrasya Vakfı'nda Kurucular Kurulu üyesiyim. 18.01.2023 tarihinde Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Erkan KANDEMİR'in tensipleriyle devraldığım ve gururla şerefle sürdürdüğüm AK Parti Avanos İlçe Başkanlığı görevimden Avanos Belediye Başkan aday adaylığım sebebi ile istifa ettim. evli ve 2 çocuk babasıyım.