AHİKA tarafından 02.02.2016 tarihi itibari ile başlatılan 2016 yılı KOBİ Geliştirme Mali Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Niğde Grand Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut PEŞİN, Niğde TSO Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ ile birlikte kurum müdürleri ve il genelindeki girişimci, yatırımcı ve iş adamları katılım sağladılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, yeni destek programları ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerine 9 milyon lira kaynak sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Ajansımız yılda bir defa olmak üzere teklif çağrısı usulü ile mali destek programlarını uyguluyor. Şu anda da 2016 yılının teklif çağrısı yöntemi ile mali destek programı başlamış bulunmaktadır. 2 Şubat tarihi itibariyle ilan edilen bu programın hedefi; bölgemizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlanmasıdır.” dedi.

Toplantıda konuşan  Niğde Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN, Mali Destek Programlarının temel amacının mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak öncelikli alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesi, kapasitenin artırılması ve ulusal/bölgesel rekabetçiliğin artırılması yolu ile bölgesel gelişmeye katkı sağlanması olduğunu ve bu doğrultuda kalkınmada esas belirleyenin özel sektör yatırımları olduğunu belirtti. 

Toplantıda ayrıca Niğde Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN ve Niğde TSO Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU da Mali Destek Programı ve Ajans faaliyetleri ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Toplantı Program Yönetim Birim Başkanı Ramazan ÖZDEMİR'in destek programları sunumu ve soru-cevap bölümü ile sona erdi.”